Workaholic!

Hi again,

Even een snelle hoor, ik heb het namelijk druk, want… ik heb werk! Zo zit je zo’n beetje 2 maanden lang je suf te solliciteren met nauwelijks resultaat en zo heb je opeens 3 job offers in 2 dagen! :D En dan moet je dus nog kiezen ook…

De eerste 2 job offers kwamen van SAP en een klein belastingadviseurs bedrijfje. Uiteindelijk heb ik voor deze laatste gekozen omdat deze voor langere termijn is, beter betaalt :P , en heel flexibel is met het opnemen van lange weekenden of vakanties om wat te reizen. Ik ben hier tenslotte ook om wat van Canada te zien! Ik mag hier weer wat met Excel, Access databases knoeien enzo, en dat heb ik hiervoor ook regelmatig gedaan dus dat komt mooi uit. Inmiddels ben ik hier alweer sinds vorige week woensdag aan de slag.

Vervolgens kwam job offer nr. 3 vorige week woensdag ook nog even langs, tja, ik zag door de offers de jobs haast niet meer… ook deze job was Access piel werk zegmaar, maar deze job was voor slechts 2 weken dus dat was wel erg kort natuurlijk. Toch heb ik deze ook aangenomen. Ja, dat betekent dat ik nu TWEE banen heb! :P Aangezien de eerste baan full-time is, is dit natuurlijk een beetje lastig te combineren maar het is gelukt om job nr. 2 van huis uit te doen, hoewel dat huis er eigenlijk nog niet echt is, maargoed… :)

Hoe? Toevallig kwam ik een tijdje terug op het inmiddels bekende Craigslist een advertentie tegen van iemand die hulp nodig had bij een Access Database project. Aangezien ik toch niets te doen had en ik hier wel vaker mee gewerkt heb had ik er maar op gereageerd. En zo heb ik een paar avondjes aan dit project gewerkt en uiteraard ook de eerste Canadeze pennies verdiend!

Diegene die de  advertentie op Craigslist had geplaatst bleek via een uitzendbureau voor een organisatie aan een Access project te werken en zat daar voor een contract van 2 weken, daarna ging ie weer wat anders doen. Natuurlijk was het project nog lang niet af en daarom had hij mij aanbevolen bij de organisatie waar hij voor werkte, aangezien ik inmiddels al wat ervaring met het project had. Dus belde het uitzendbureau mij gelijk op, maar aangezien ik inmiddels al een baan gevonden had kon dit in eerste instantie niet doorgaan.  Ik heb vervolgens aangegeven dat ik het wel van huis uit wilde doen, je kunt het altijd proberen dacht ik. In eerste instantie wilde het uitzendbureau dit niet maar uiteindelijk een paar dagen later belde het uitzendbureau weer dat ze dit toch wel zagen zitten!

Dus momenteel ben ik eigenlijk de hele dag aan het werk. Ik hoop dat ik nog tijd heb om iets van Canada te zien. Maar het is maar voor tijdelijk en een weer een mooi extra zakcentje.

Goed, ik moet weer aan het werk nu…..

Cheers!

Tags: , , ,

2 Responses to “Workaholic!”

 1. Antoinette says:

  Nou gefeliciteerd jong, eindelijk een baan,nou ja met deze crisis is het nog helemaal niet zo lang hoor dat je moest zoeken,maar het zou niet leuk zijn geweest als je eerder weer terug moest komen.
  Je had er haast een dagtaak aan met dat zoeken naar een baan,maar je volhardende zoektocht is beloond! Zou mijn duimen ook nog geholpen hebben? Gelukkig kan ik hier nu weer mee stoppen,want er was haast niks meer van mijn duimen over:) En………….wij komen er ook gauw aan. We zijn druk aan het zoeken, wat hebben we daar een zin in.
  Heel veel werkplezier en probeer ook nog wat van Canada te zien,het weer wordt daar ook steeds mooier, dus heel veel genieten!

  Liefs en kus,

  mam

 2. George says:

  Hoi Redje,

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan, kan je wat langer blijven.
  Goed gedaan met al die rijen sollicitanten in de VS en Canada voor de bedrijven.
  Wens je veel succes daar!

  groeten george.