Mooi weer!

Ja, het is mooi weer in Vancouver de laatste paar weken, zo mooi dat het zonde is om tijdens het mooie weer een nieuwe blog te schrijven… Is dat een goed excuus waarom het zolang duurt??? :) Ik moet ook elke keer weer iets anders verzinnen he…

Goed, wat heb ik dan zoal gedaan de laatste paar weken? Hmm eigenlijk niet zoveel bijzonders, tripjes maken wordt natuurlijk minder en minder hoelanger je hier zit… dus dan ga je maar op vakantie naar Europe… :) Ja, ik was weer eventjes terug in het Nederland, was daar tenslotte ook al niet meer geweest tijdens de zomer voor een behoorlijk tijdje, dus dat was ook wel weer eens even leuk… En ik kon ik gelijk ook even wat verjaardagen meevieren… ;)

Dat was de eerste week… vervolgens de 2e week in Nederland kwam mijn oude vertrouwde Engelse travelmate mij opzoeken in Nederland.. jaja kennen jullie hem nog??? Hij was nog steeds aan het rondreizen en inmiddels aangekomen in Europa, en er moest dus ook een bezoekje aan Nederland gedaan worden.
Dus, samen met mijn Engelse travelmate hebben we even de toerist uitgehangen, in Fryslan en omstreken… ha, ik kwam zelf ook nog wat nieuwe plekjes te zien in de omgeving tijdens onze roadtrip door Fryslan, National Park Lauwersmeer zijn we bv even geweest en terug via allemaal kleine weggetjes (soms had ik het idee dat ik over een fietspad reed maar misschien was dat ook zo… :) ) en door kleine dorpjes.

Nederland!

Ook hebben we nog wat citytrips gemaakt naar o.a Haarlem en Groningen. Erg leuk om zo ook eens wat nieuwe plaatsen in je eigen homecountry te bezoeken… :) En ook nog hebben we een dagje op de Friese meren doorgebracht op een zeilboot… Ha, blijkbaar was ik het zeilen nog steeds niet verleerd… :D

De afsluitdijk

Groningen

Een echte schipper zo met die baard, nietwaar? ;)

Sunset, na een mooie dag zeilen!

Voor mijn vlucht terug naar Canada had ik uiteraard gezocht naar de goedkoopste optie in de omgeving van Nederland. En de goedkoopste terugvlucht bleek vanuit Stockholm te zijn… Dus week 3 begon met een tripje richting Zweden. Halverwege Zweden hebben we een stop gemaakt in Kopenhagen, dat ligt in Denemarken.. ;) Ik had eigenlijk nog nooit richting Scandinavie gereisd dus dit was een leuke mogelijkheid om ook die omgeving eens te verkennen. Dus in week 3 vertrokken we met het boemeltreintje richting Leeuwarden, Groningen en vervolgens Leer, waar we een uurtje of 2 hadden om wat van de stad te zien. Vervolgens met de trein verder richting Kopenhagen waar we later in de avond aanwamen en na een paar metro ritjes aankwamen in ons hostel waar we voor 2 nachten verbleven…

Kopenhagen

Het beroemde meisje van Kopenhagen..

Na Kopenhagen vertrokken we met het vliegtuig richting Stockholm. In eerste instantie zouden we met de trein gaan, maar het bleek dat vliegen veel goedkoper en veel sneller was, en aangezien we niet heel erg veel tijd hadden was dit dus een goed alternatief.. :D

In Stockholm verbleven we bij kennisen van mijn Engelse travelmate, handige want dat scheelde ons weer wat accomodatie kosten :) en ook kon de kennis van mijn Engelse travelmate ons een en andere laten zien van Stockholm.

Stockholm

Na 2 nachten in Stockholm was het vervolgens weer tijd om terug te vliegen richting Canada. Dat was weer een lange vlucht, maar het was zeker de moeite waard voor het tripje naar Europa! :D

En sinds ik hier terug ben in Vancouver is het eigenlijk alleen maar mooi zomer weer geweest. Dus weer veel op het fietsje geweest en vandaag moest er weer even een hike gemaakt worden in North Vancouver. Hopelijk blijft het weer nog even zo voorlopig hier!

Het uitzicht aan het einde van de hike

En dat was ook weer het einde van deze update! Ik ga weer van het mooie weer genieten…

4 Responses to “Mooi weer!”

 1. Anneke Baron-Mook says:

  Hey Redmar,

  Ik blijf genieten van je blogs.
  Prachtige foto’s met leuke samenvattingen.
  Over een paar jaar kun je wel een heel dik boek publiceren “Around the World with Flying Dutchman Redmar”.

  Hartelijke groeten van
  Anneke Baron-Mook

 2. George says:

  Flying Dutchman of Captain Blackbeard? Ik weet het niet? Doe es mee met te land, te lucht en in de zee? Blijf je wonen in Vancouver of ga ergens anders in de wereld wonen? Je moeder mist je zoooo……… (haha).

  Bedankt voor je bericht, het gaat je goed!

  Dikke groet,

  George

 3. Antoinette Atsma says:

  Nou Red dat heb je goed getimed met het mooie weer! Het is hier wel zo erg met het weer, regen, regen, wind en nog eens wind, echt herfst dus blijf nu maar even lekker waar je nu bent en geniet er van!!
  Ja mooi was het in Fryslân hè? Eindelijk ook eens ontdekt hoe mooi het hier is! Koeien en boten, afsluitdijk, zeilen!! Hier is nog heel veel te beleven, misschien wel leuk om eens een jaartje naar Fryslân te komen?? ;)

  Liefs en dikke kus,
  moeders

 4. Berber says:

  Nou geniet maar heeeeel erg van de zon daar! Je bent inderdaad op het juiste moment weer terug gegaan, want het weer is hier om depri van te worden… Vandaag enorm harde wind, de bomen vielen zowat om.
  Ga je nog vliegen? Have fun!!!
  XXX Berber