3…2…1…and liftoff…

…of the Space Shuttle Discovery and blablabla….. jaaaaa dat wilde ik altijd nog een keer met eigen ogen gaan zien. Maandag staat de lancering van Space Shuttle Discovery gepland en aangezien er nog maar een aantal lanceringen resteren voordat de vloot met pensioen gaat, is het een van de laatste mogelijkheden ooit om dit mee te maken. Dus…… vliegticket geboekt richting het zuidoosten van de USA om naar Orlando, Florida af te reizen!

Maar, uiteraard wordt dat weer gecombineerd met een kort tripje, samen met een collega van mijn werk dit keer, die ook altijd al een keer een lancering met eigen ogen (en oren!) wilde meemaken. Donderdag ochtend vroeg vliegen we eerst richting New Orleans waar we een paar dagen blijven. Daarna, autootje huren en richting Florida rijden, naar Orlando. Als alles goed gaat en de Shuttle techniek en het weer een beetje meezit dan vindt de lancering Maandag 5 April om 6:21 ’s ochtends vroeg locale tijd in Orlando plaats.

Oh, en voor de geinteresseerden, je kunt het live op internet volgen:

http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html

Bij jullie zal het wel 12:21 ‘s middags zijn dan.

Na de lancering hebben we dan nog tot het einde van de week de tijd om Florida te verkennen en eindigt het tripje in Miami om van daaruit weer terug naar Vancouver te vliegen. Maar lekker in het zonnetje aan het strand? Of wat rondtoeren tussen de palmboompjes? We zien wel….er is nog niks gepland…. :P

Reisverslag met foto’s volgt vast wel weer…. Ik ga eerst even leren met een Southern accent te praten so see y’all laaaiter….. ;)

Tags: , , , , , ,

3 Responses to “3…2…1…and liftoff…”

 1. George says:

  Woooooooooooooooooooooooooooow. Das leuk!
  Veel plezier daar, en de groeten aan de kosmonauten.

  George.

 2. Berber says:

  Wat gaaf! Probeer je op de eerste rij te zitten, of maakt dat teveel herrie ;-) ! Geniet van de belevenis en de trip. Ben benieuwd naar de verhalen. Liefs X

 3. Papa says:

  Misschien is er nog een plekkie vrij in de Shuttle