Archive for June, 2010

Van alles… (maar vooral vliegen)

Tuesday, June 29th, 2010

Het werd wel weer eens tijd dat ik wat van me liet horen nietwaar? :) Nou, eigenlijk heb ik helemaal niet zoveel te melden. Het zomerweer komt hier dit jaar een beetje langzaam op gang. Waar het vorig jaar rond deze tijd al meerdere weken achtereen mooi zomerweer was is het de afgelopen weken wisselvallig. Soms mooie, erg mooie zomerdagen maar ook regelmatig regen, en dan met name regen in het weekend, wanneer ik dus vrij ben… :( Vorig jaar had ik volgens mij nog nooit gehoord van een vliegtripje dat niet door kon gaan vanwege het weer, maar dit jaar toch een aantal keer niet kunnen vliegen of plannen moeten wijzigen vanwege het weer…

Maar gelukkig waren er ook nog wel mooie dagen dat ik wel wat kon doen hoor! Beetje gefietst, gehiked en natuurlijk ook weer wat vliegtochtjes gemaakt! Oh ja, kunnen jullie het WK Voetbal ook volgen in Nederland?? :) Ik heb vanochtend om 7 uur voordat ik naar het werk ging maar even in de pub gekeken, die gaan hier extra vroeg open ivm het WK voetbal. Ze hebben gewonnen trouwens hoor, dat jullie het maar weer even weten! ;) Nederland is zelfs best een populair team hier, ik zie regelmatig Nederlands elftal voetbalshirtjes voorbij lopen en Nederland is een favoriet team onder de Canadezen. Tja, hun eigen nationale team is helaas net niet sterk genoeg om mee te doen aan het WK. (hoewel veel Canadezen toch vaak trots vertellen over dat ene WK in 1986, de enige keer dat Canada ooit heeft deelgenomen… :D )

Oh, komende donderdag is het Canada Day, dus weer een vrije dag. En gelijk maar een lang weekend er van gemaakt om weer ergens naar toe te gaan. Het plan is om naar Comox, op Vancouver Island te gaan. Tot nu toe heb ik nog geen vervoer, alleen mijn ‘Free Spirit’ fiets, maar eens kijken hoe dat gaat…. ;) Kom er in een volgende blog vast wel op terug.

Goed, voor de rest niet erg veel te melden en ook een beetje tijdgebrek eigenlijk, zal ik dan maar weer met een foto verslagje van de laatste tijd verder gaan? Dat is toch veel interessanter nietwaar? :)

Oh, eerst heb ik nog een mooie video van een erg mooie vlucht van gisteren, naar Texada Island, zo’n 100km ten noorden van Vancouver:

Nu eerst wat ‘normale’ foto’s:

Hiking in een nat Lynn Valley

Riviertje in een nat Lynn Valley

Mooi uitzicht na een werkdag, wachtend op de Skytrain

Mooi uitzicht na een werkdag, wachtend op de Skytrain

Uitzicht over een nevelig Vancouver na een korte hike naar Lynn Peak

Uitzicht over een nevelig Vancouver na een korte hike naar Lynn Peak

Bomen, bergen en wolken tijdens een fietstripje door Seymour Demonstration Forest

Bomen, bergen en wolken tijdens een fietstripje door Seymour Demonstration Forest

Sommige mensen duiken letterlijk op de kop in de afvalcontainer om blikjes en flesjes uit de container te vissen. Hier zit namelijk statiegeld op....

Nog maar weer wat vliegfotos….? :P Deze zijn van een tijdje terug alweer…

Onderweg naar Victoria, Vancouver Island

De vliegkaart voor de te vliegen route naar Victoria

Victoria Intl Airport in zicht!

Victoria Intl. Airport in zicht!

Final Approach Victoria Intl.

Even kopje thee drinken bij de Victoria Flying Club... :)

Ergens tussen Salt Spring Island en Vancouver Island

Een BERG! Of is het een heuvel?

Een BERG! Of is het een heuvel?

Ten zuiden van Nanaimo

Bling!

Cruising over the Island at 2500 feet

Nog meer bergjes

The beach of Qualicum Beach

De Katana op Qualicum Beach Airport

Even voelen of er ook wat Free Spirit in de Katana zit?? ;)

Voor de vliegende lezers onder ons of andere ‘deskundigen’… grappig detail was dat deze Diamond Katana een ‘opgevoerde’ Katana was. Waar de Katana normaal gesproken is uitgerust met een 80PK Rotax motor had deze een 100PK Rotax motor. Als je eenmaal vliegt merk je het niet zo erg maar klimmen gaat net ietsje sneller, cruise snelheid ligt ietsje boven de 100kts waar de 80PK meestal toch wel onder blijft en je kunt een hoop meer gewicht meenemen. Oh ja, en je moet echt volledig nose-down trimmen vanwege de extra power. Ik dacht eerst dat de trim kapot was maar het blijkt gewoon normaal…. :)

Goed, genoeg gekletst, terug naar het echte werk!

Boven de Straight of Georgia, tussen Vancouver Island en de Sunshine Coast

Howe Sound, met (ik denk) Keats Island in het midden

Ok, en als afsluiter nog een mooie Panorama van het strand van Texada Island na de vlucht naar Texada gisteren:

Okee, dat was het weer, het volgende tripje moet weer voorbereid worden…. dus weer eventjes geduld tot de volgende blog.

Cheers!

Local Trip

Thursday, June 3rd, 2010

Meestal als je als toerist naar Vancouver gaat en je leest de reisgidsen van te voren goed door dan kom je deze bestemming ook wel tegen in de boekjes. En dat is ook niet zo raar, slechts een klein beetje meer dan 100KM ten noorden van Vancouver, met name een erg populaire wintersport bestemming voor de ‘Vancouverites’ en uiteraard wereldberoemd dankzij de Olympische Winterspelen: Whistler.

Gek genoeg ben ik vorig jaar tot uithoeken als Arviat, Nunavut gekomen, slechts 2245KM van Vancouver, of ietsje verder St John’s, Newfoundland, 5024KM van Vancouver, maar de ruim 100KM naar het razend populaire Whistler bleek altijd weer te ver…. ;)

Vorig weekend al weer, (ja het is een tijdje geleden want ik had wat computerproblemen :( ) had ik een lang weekend vrij dankzij Victoria day. Geen idee wat er precies gevierd wordt maar het belangrijkste was dat ik een lang weekend vrij had dus nu moest Whistler er maar eens van komen! Het ski seizoen is nu zo’n beetje over maar ook buiten het ski seizoen schijnt er in Whistler genoeg te doen te zijn. Dus, hostelletje geboekt, en de trip was voorbereid! Mijn Nederlandse co-pilote van een paar weken terug en nog een Duitser die zij weer kende gingen ook mee zodat ik niet helemaal alleen naar het Hoge Noorden hoefde af te reizen… :D

Whistler:

View Larger Map

Zoals vele tripjes begon ook deze trip ‘s ochtends vroeg, op zaterdag om precies te zijn, maar niet met het vliegtuig dit maal maar met de Greyhound bus. Een rit van zo’n 2 uur langs de erg mooie Sea-To-Sky Highway. Waarschijnlijk momenteel de best geasfalteerde weg van Canada want voor de Olympische Spelen is deze weg behoorlijk opgeknapt en in tegenstelling tot een hoop andere wegen in Canada geen hobbeltje in te bekennen! Vlak voor Whistler staat er nog een beer langs de weg in het gras te grazen maar dat is hier helemaal geen uitzondering. Ze schijnen zelfs de laatste tijd het golf complex van het luxe Fairmont Chateau hotel in Whistler te terroriseren: http://www.vancouversun.com/travel/story.html?id=3051511 Hopelijk komen we er nog meer tegen! :)

Goed, in Whistler aangekomen eerst even onze bagage in het hostel dumpen en even snel lunchen in Whistler. En daar vallen gelijk 2 dingen op: toeristisch en duur! Whistler doet absoluut niet Canadees aan en moet een beetje een wannabe oud Europees dorpje in de Alpen voorstellen heb ik het idee. Kronkelende smalle straatjes (ja we zijn zelfs een paar keer de verkeerde kant op gelopen… :oops: ) en Europees achtige bouwstijl huizen met als enige verschil dat de meeste waarschijnlijk zo’n 10 a 20 jaar geleden uit de grond zijn gestamt… Kijk zo ziet het er uit:

Whistler

Whistler

Een city trip naar Whistler raad ik af ;) , maar eenmaal buiten Whistler, de bergen en de rest van de omgeving is heel erg mooi.
Aan het einde van de middag besloten we te gaan ziplinen: soort kabelbaan, hangend aan een touwtje over de bomen naar beneden:

Zoef!

Zoef....

Zoef, en toen was de dag ook al weer snel voorbij. De volgende dag begon erg grijs en regenachtig helaas. Gelukkig werd het vrij snel wat droger dus maar even richting Whistler gegaan, bezoekje aan het Visitor Centre gebracht om uit te zoeken wat we konden gaan doen en daar kwamen we op een mooie hike uit, even buiten Whistler. Gelukkig bleef het de rest van de dag droog en uiteindelijk bleek het een hele mooie hike te zijn door de bossen en bergen buiten Whistler.

Riviertje

Riviertje

Spooky wolken om de bergen...

Spooky wolken om de bergtoppen...

Meertje

Meertje

Panorama van het meertje

Panorama van het meertje


Bergen en bomen

Bergen en bomen

En nog maar een panorama

En nog maar een panorama

Moe en voldaan keerden we weer terug naar het pitoreske Whistler, en daar zijn we maar de bioscoop in gedoken, tja, je bent tenslotte niet altijd in Whistler he… :lol:

De volgende dag gingen we het hoger op zoeken. Met de ski-lift gingen we omhoog naar de top van Blackcomb Mountain, een van de ski bergen van Whistler. Vanaf daar kun je de recent geopende Peak-to-Peak Gondola nemen die Blackcomb Mountain met Whistler Mountain (de andere ski berg van Whistler) verbindt en onderweg heb je dan een erg mooi uitzicht over Whistler en omgeving.

Halverwege Blackcomb Mountain

Halverwege Blackcomb Mountain

Kijk, er wordt nog geskied!

Kijk, er wordt nog geskied!

De wolken in

De wolken in

Wolken en sneeuw

Wolken en sneeuw

Whistler tussen de wolken

Whistler tussen de wolken

In de Gondola, van de ene bergtop, naar de andere...

In de Gondola, van de ene bergtop, naar de andere...

Blackcomb Mountain, vanaf Whistler Mountain

Blackcomb Mountain, vanaf Whistler Mountain

On top of Whistler Mountain!

On top of Whistler Mountain!

Uitzicht vanuit de Gondola tussen de 2 bergtoppen

Uitzicht vanuit de Gondola tussen de 2 bergtoppen

En onderweg naar beneden nog een beer gezien!

Beer! Dat zwarte puntje in het midden van de foto. Het was niet zo'n hele grote... :)

Beer! Dat zwarte puntje in het midden van de foto. Het was niet zo'n hele grote... :)

En toen was het lange weekend al weer voorbij, eigenlijk best kort he! :)

Nou dat was het wel weer voor deze keer. Sinds Whistler heeft het eigenlijk alleen nog maar geregend in Vancouver dus niet veel spectaculairs te melden…. Dus nu eerst maar weer even geduld tot de volgende blog… ;)

See ya!