Archive for April, 2010

Back from the south…

Wednesday, April 14th, 2010

Woooooooow, jullie hebben het natuurlijk allemaal gezien he, Space Shuttle Discovery, vorige week maandag. Dat was gaaf he!? :cool: Goed, het begon dus allemaal in New Orleans, of eigenlijk, het begon ‘s ochtends heel erg vroeg in Vancouver, om 4 uur ‘s ochtends alweer toen meerdere wekkers in mijn kamer afgingen (ja ik heb meer dan 1 wekker nodig anders verslaap ik mij! :D ). ‘Euuuuuh, waarom gaat de wekker zo vroeg….???, oh ik zal wel weer een reisje gaan maken….’ Want dat zijn volgens mij de enige dagen dat ik echt vroeg op moet staan. :P Dus, snel opstaan, jas aan en door de verlaten straten van Vancouver op zoek naar mijn bus? Bus? Ja bus. Nee ik heb niet de bus helemaal naar New Orleans genomen, maar naar Seattle, aangezien binnenlandse vluchten in de US vaak een stuk goedkoper zijn dan vanuit Vancouver naar de US. En zo ook in mijn geval, scheelde de helft ongeveer, dus dat is wel een busritje waard, helemaal als er een speciale shuttle bus vanuit Vancouver rechtstreeks naar Seattle Airport rijdt. Dus, rond 9 uur kwam ik daar op het vliegveld aan. Helaas moest ik nog tot na het middag uur wachten tot mijn vlucht vertrok maar gelukkig verliep de vlucht soepel. Eerst naar Chicago, vervolgens nog een stukje naar het zuiden naar New Orleans, waar het bij aankomst inmiddels alweer 12 uur ‘s nachts was geworden. Gelukkig voor mij nog maar 10 uur ‘s avonds aangezien New Orleans 2 uur voor loopt op Vancouver, dat valt dan dus weer een beetje mee.

Mijn collega, was al eerder aangekomen in New Orleans en had het openbaar vervoer naar het hotel genomen. Helaas leek het er niet op dat er rond dit tijdstip nog heel erg veel openbaar vervoer was en aangezien ik ook niet heel erg veel zin meer had om dit rond middernacht uit te gaan zoeken maar eens even naar een andere vervoermanier gekeken. Hmmm, er stond een downtown shuttle bus kraampje in de terminal, maar eens even informeren. En jahoor, gelukkig reed deze shuttle ook vlak bij mijn hotel langs. Dus de shuttle maar genomen, moeten toch ook een beetje in de shuttle mood komen toch?? ;) Het duurde nogal even voordat de shuttle vertrok en aangezien de shuttle iedere passagier bij elk afzonderelijk hotel moest dropppen schoot het niet echt op. Er zaten ongeveer 14 passagiers in het busje en raad eens wie als laatste gedropt werd?? Juist! Maargoed, het leverde in ieder geval wel een mooie sightseeing tour door downtown New Orleans op…. Dus uiteindelijk pas rond 2 uur ‘s nachts lokale tijd bij het hotel aangekomen. En na zo’n lange dag heb je dan natuurlijk wel zin in een biertje!

Maar… na 2′en ‘s nachts in Amerika? Dan is alles toch gesloten? Helemaal hier in de Bible Belt van de USA. Nou, niet in New Orleans hoor, daar worden werkelijk al deze taboes gebroken: bars die haast allemaal 24uur per dag open zijn, roken in cafes en zelfs met alcohol over straat lopen is allemaal toegestaan. Erg ongebruikelijk voor het grootste gedeelte van de USA in ieder geval… En zo is een groot gedeelte van downtown New Orleans niet echt typisch Amerikaans, met name het French Quarter district wat uiteraard veel Franse invloeden heeft en redelijk Europees aandoet. Goed, verder niet meer al te laat gemaakt hoor :D hadden beide een lange reis erop zitten….

Volgende dag natuurlijk nog wat meer van New Orleans verkennen. En oh, ik heb ook nog wat foto’s gemaakt!

Een standbeeld in New Orleans waar ik niet echt de tijd voor heb gehad om de betekenis te achterhalen... :P

Een standbeeld in New Orleans waar ik niet echt de tijd voor heb gehad om de betekenis te achterhalen... :P

New Orleans

New Orleans

Ja, en New Orleans heeft wat meer oude gebouwen dan het westen van Noord Amerika

Ja, New Orleans heeft wat meer oude gebouwen dan het westen van Noord Amerika

Frenchmen St in New Orleans

Frenchmen St in New Orleans

Straatbeeld van New Orleans

Straatbeeld van New Orleans

The Mississippi River!

The Mississippi River!

Skyline New Orleans, en een dijkje die New Orleans hopelijk tegen de volgende hurricane beschermt...

Skyline New Orleans, en een dijkje die New Orleans hopelijk tegen de volgende hurricane beschermt...

Nog een straatbeeld van New Orleans

Nog een straatbeeld van New Orleans

En nog een vriendelijk verzoek hier niet te parkeren... :eek:

En nog een vriendelijk verzoek hier niet te parkeren... :eek:

Goed, dat was New Orleans. Oh, ja, een ding dat ook erg opviel was dat het een stuk warmer was hier dan in Vancouver. Zo rond de 25 graden en een lekker zonnetje. Gelukkig kun je overal 24 uur per dag per dag verkoeling zoeken met een biertje in de hand, dus daar hebben we dan aan het einde van de dag ook maar grettig gebruik van gemaakt onder het motto ‘de volgende dag maar de biechtstoel in’. Want ondanks dit alles heb je in New Orleans toch ook nog heel veel kerken en kathedralen, waar we overigens ook nog even binnen hebben gekeken, en daar is het weer een compleet andere wereld dan op straat!

De volgende dag onze huur auto opgepikt en richting Florida gereden. Eerst kom je dan nog door de staten Mississippi en Alabama.

Welcome to Mississippi

Welcome to Mississippi

Ja, het REGENDE. Al vrij snel toen we New Orleans verlieten begon het te regenen. Gelukkig zat er een dak op onze auto…. :D

Aangezien we op holiday waren en dus niet echt haast hadden besloten we de highways zoveel mogelijk te mijden en voor een meer scenic route langs de Gulf of Mexico the rijden.

Kust route

Kust route

Dit gebied was in 2005 tijdens hurricane Katrina zwaar getroffen en je zag hier nog veel restanten van waar voor de orkaan huizen stonden. Lege stukken land met met alleen nog de funderingen van huizen maar inmiddels ook weer veel gloednieuwe huizen die na de orkaan zijn gebouwd.

Deze waren in ieder geval wel orkaanbestendig, want die kwam je zo’n beetje iedere mijl tegen:

Waffle House!

He, hou toch eens je Waffle!

Vaker nog dan de McDonalds!

Inmiddels in Sweet Home Alabama

Inmiddels in Sweet Home Alabama

Mobile ('Mobeeel' op z'n Southerns :P ), Alabama

Mobile ('Mobeeel' op z'n Southerns :P ), Alabama

En na een tijdje rijden kwamen we dan in Florida aan, waar we overnacht hebben in Panama City Beach. Niet echt een interessante omgeving, alleen maar grote resorts en strip malls, dus niet echt scenic meer, maar wel makkelijk om een slaapplek te vinden!

De volgende dag, zondag, doorgereden naar Titusville in Florida, waar de launch ‘s nachts (maandag ochtend heeeel vroeg) plaats ging vinden.

Oh, dit was trouwens onze mooie auto:

Onze Chevrolet Cobalt

Onze Chevrolet Cobalt

En volgens onze auto kwamen wij uit Georgia

En volgens onze auto kwamen wij uit Georgia

Goed, aan het einde van de dag aangekomen in Titusville en aangezien we al om 2 uur ‘s nachts bij het Kennedy Space Center Visitor moesten zijn had het geen zin om overnachting te regelen. En dan moet je wat verzinnen om de tijd te doden. En weet je wat ik altijd al een keertje wilde ervaren? De Drive Thru ATM, ja je bent tenslotte in Amerika… :P . Kijk het werkt zo:

Stap 1: Rijdt uw auto in de ATM line

Stap 1: rij uw auto in de ATM line

Houd uw pinpas gereed

Stap 2: hou uw pinpas gereed

Stap 3: pinnen maar!

Stap 3: pinnen maar!

Stap 4: neem de $$ uit de automaat

Stap 4: neem uw $$$ uit de automaat

Handig he? :P Ja, in de USA kun je echt je hele leven in de auto doorbrengen. Je hebt de Drive Thru Starbucks, kruidenier, trouwkapel, apotheek en ongetwijfeld nog vele anderen…. :D Er schijnt zelfs ergens een drive thru uitvaartcentrum te zijn, maar dat is ietsje minder gebruikelijk…. :)

Na dit uitzinnige avontuur hebben we de auto maar ergens geparkeerd zodat we nog een paar uurtjes in de auto konden slapen. En toen… om 2 uur ‘s nachts was het tijd om naar het NASA Kennedey Space Center te rijden voor de Shuttle Launch. Auto geparkeerd en al vrij snel vonden we een mooi plekje. Je zit bij het visitor center nog wel steeds een eindje van het lanceerplatform vandaan maar er was een groot scherm waar een en ander op te volgen was.

Wachten op de Shuttle Launch

Wachten op de Shuttle Launch

En toen, eindelijke, na een paar uur wachten, was het dan eindelijk zo ver:

Kijk, daar gaat ie!

Kijk, daar gaat ie!

Toen ben ik maar gestopt met foto’s maken want veel zie je toch niet op de foto omdat het zo donker is en er werden al genoeg foto’s door anderen gemaakt… :D .

En wat een kabaal! De eerste halve minuut is het nog stil omdat het tijd kost voordat het geluid het visitor center bereikt heeft en dan een hard knetterend geluid, je voelt het trillen en je voelt de warmte van alles wat verbrand wordt in de booster rockets.

Kijk, daar gaatie:

Helaas stond ik er niet zo dicht bij en uiteraard is het op TV veel beter te zien maar daar mis je het extreme geluid en het gevoel. Het is zeker de moeite waard! Dus voor de geinteresseerden, er zijn nog maar 2 lanceringen gepland…… ;)

De lancering vond vlak voor zonsopgang plaats, dus op een gegeven moment bereikte de shuttle zonlicht terwijl het op de grond nog donker was. Dat gaf een heel bijzonder effect:

Rookpluimpjes in het zonlicht

Rookpluimpjes in het zonlicht

En na zonsopgang zag je nog wat rookpluimen in de lucht hangen:

Space Shuttle Contrails

Space Shuttle Contrails

Na de shuttle launch voelde ik me een beetje spacey dus moest ik maar even een spacey brilletje op:

Wat vinden jullie van mijn nieuwe bril? :P

Wat vinden jullie van mijn nieuwe bril?

Mooi he? :P

Oke, toen was het tijd om verder te rijden langs de oostkust van Florida. Door de shuttle launch hadden we maar een kort nachtje gehad, dus niet echt veel zin om erg lang te rijden. Daarom hebben we maar snel een mooi motel langs de beach opgezocht en in de zee gezwommen en aan het strand gelegen. Kijk, dit was de achtertuin van het motel:

Tuintje met uitzicht

Tuintje met uitzicht

Strandje in de achtertuin

Strandje in de achtertuin

Nou, en voor de rest van de dag hebben we niet echt veel meer gedaan eigenlijk. Oh, nog een goede tip: ga nooit in de zon liggen in Florida, rond het middag uur, als je net uit het winterseizoen in Canada komt. Ik was dus verbrand na een uurtje ofzo…. :oops:

De volgende dag was het tijd om naar Miami te rijden, ¬†waar we na een kort ritje aankwamen en in een Bed & Breakfast verbleven. En waar in je in Vancouver heel veel Aziaten hebt, heb je in Miami heel veel Spaanstaligen, met name veel Cubanen. In de omgeving waar wij verbleven spraks zelfs bijna niemand Engels en kon je alleen met Spaans terecht, dat was dus even in gebaren taal eten bestellen… :P

Als echte Canucks moest er natuurlijk ook nog even een ijshockey westrijd bezocht worden. Ja er wordt ECHT IJShockey gespeeld in Florida. Maar zoals te verwachten is het daar lang zo populair niet als in Canada. Dus kaartjes waren makkelijk te regelen en een stuk goedkoper dan in Canada.

Florida Panthers vs. Ottawa Senators

Florida Panthers vs. Ottawa Senators

Uiteraard waren wij voor Ottawa en die wonnen gelukkig ook. Dus konden wij als enige in het stadion toch nog een beetje juichen.

En de volgende dag hadden we nog maar 1 volledige dag om Miami en omgeving te verkennen. ‘s Ochtends eerst naar Big Cypress National Preserve gereden. Dat ligt net ietsje ten noorden van Everglades National Park in het uiterste zuidpuntje van Florida. En natuurlijk moest er even gezocht worden naar Alligators. Nou, die waren niet zo moeilijk te vinden. We reden langs een rivier en overal waar je keek dreven ze in het water hoor:

Mr. Alligator

Mr. Alligator

Pak me dan als je kan.... :lol:

In de voetsporen van The Crocodile Hunter.... :lol:

Onze mooie Cobalt over de woeste wegen van Big Cypress National Preserve

Onze mooie Cobalt over de woeste wegen van Big Cypress National Preserve

‘s Middags weer terug naar Miami en vervolgens door naar Miami en Miami Beach. Helaas hadden we niet heel erg veel tijd meer en was het pas bij zonsondergang dat we bij Miami Beach aankwamen. Maargoed, ik was toch al verbrand dus aan het strand liggen zat er niet echt in… :P

Miami

Miami

Mooie huisjes in Miami Beach

Mooie huisjes in Miami Beach

Ja, ben er echt geweest! :)

Ja, ben er echt geweest! :)

The beach in Miami Beach

The beach in Miami Beach

En toen was het reisje al weer voorbij! :( De route was uiteindelijk als volgt:

View Larger Map

De volgende dag weer terug gevlogen naar Vancouver, vanuit USA naar Canada is dan wel weer goedkoper dan andersom dus een busreis vanuit Seattle was niet nodig dit keer. En wat was het KOUD terug in Vancouver, 10 graden Celcius…. brrrrrrr….. :mad:

Nou, tot de volgende maar weer!