Archive for January, 2010

Back in Vancouver

Tuesday, January 19th, 2010

Nou, inmiddels alweer ruim een week terug in Vancouver en al weer hard aan het werk. Het is natuurlijk niet altijd vakantie he! ;)

Ik was even verbaasd hoor toen ik op Schiphol uit het vliegtuig stapte: alles was wit en wat was het koud, Brrrrr… Is dit wel Nederland? Met alle berichten over Global Warming en stijgende zeespiegels had ik m’n snorkel en zwemflippers al aan en verwacht met een cocktail onder een palmboom te gaan zitten ergens in Maastricht aan Zee of zo. Maar nee, dit weer verwacht je alleen in Canada maar daar was het grijs en regenachtig toen ik vertrok…..

Maargoed, na deze klimaatshock te hebben overwonnen en flippers te hebben vervangen door snowshoes zette ik dan toch maar voet op Nederlandse sneeuw. Net op tijd om Kerst nog even te vieren in Nederland.
En dat was wel weer even leuk hoor. :) En eigenlijk voelde het al snel weer alsof ik nooit was weg geweest. Ik was natuurlijk ook recent nog in Nederland geweest dus zo groot was de cultuurshock nou ook weer niet.

Goed, wat heb ik verder eigenlijk allemaal gedaan in Nederland? Niet zo heel erg veel eigenlijk want vanwege de sneeuw kon de deur haast niet open. Natuurlijk moest er nog wel even gevlogen worden in Nederland dus moest er maar weer even een bezoekje aan de vliegclub op Eelde gebracht worden. Daar waren een aantal andere clubleden nog zo vriendelijk om mij even als passagier mee te nemen op een vluchtje naar Texel. Kon ik even mooi naar buiten kijken en foto’s maken. :P

Kijk, een (beetje) besneeuwd Leeuwarden en omgeving. Verder naar het oosten en zuiden was het een stuk witter….

Leeuwarden

Leeuwarden

Verder moest ik zelf natuurlijk ook nog even een keertje gaan vliegen. Ik moest sowiezo eerst even met een instructeur vliegen hier aangezien ik een jaar niet in Nederland had gevlogen en omdat m’n brevet dit jaar verliep en verlengd moest worden. Ik wil het komende jaar natuurlijk ook nog in Canada gaan vliegen! :)

Helaas kostte het erg veel moeite om nog een keer de lucht in te gaan. Het weer wilde op de dagen die volgenden niet echt meewerken waardoor ik een week lang zo’n beetje full time bezig was om een uurtje te gaan vliegen. De ene dag sneeuwede het, dan lag het wolkendek weer te laag, dan was de baan weer te glad…. :( Het leek er even op dat het vliegen helemaal niets meer zou gaan worden voordat ik weer terug zou gaan naar Canada. Maar gelukkig, op eens was er een klein lichtpuntje aan de horizon te zien. Dus, hup, op weg naar Eelde, het vliegtuig in gesprongen en vliegen maar! En dat bleek letterlijk een geschenk uit de hemel :D want 2 uurtjes later zakte het weer weer in en de resterende dagen bleef het weer niet vliegbaar.

Dan moest er natuurlijk ook nog even de toerist uitgehangen worden in Nederland. Dus met fotocamera en al even Amsterdam als toerist aan doen en daar natuurlijk de hoogtepunten bezoeken. ;)

Grachten en fietsen

Grachten en fietsen

Goh, nog meer fietsen, als toerist keek ik mijn ogen uit! :shock:

Goh, nog meer fietsen, als toerist keek ik mijn ogen uit! :shock:

Nederlandse gastvrijheid bij de ingang van de toiletten. Daar sta je dan als buitenlandse toerist met je Creditcard.....

Nederlandse gastvrijheid bij de ingang van de toiletten. Daar sta je dan als buitenlandse toerist met je Creditcard..... :mad:

Maargoed, dit waren natuurlijk wel de luxe toiletten he, voor 50 cent. De goedkope waren slechts 25 cent! Verschil moet er wezen toch? ;)

En toen, en toen, toen was ik zomaar verdwaald en eindigde ik per ongeluk :eek: zomaar hier en daar stonden allemaal mevrouwen achter de ramen.

Nou ja zeg, wat is dat nu? :shock:

Nou ja zeg, wat is dat nu? :shock:

Zie, ik ben niet die enige die dacht dat je in Nederland inmiddels lekker tropisch gekleed kon rondlopen! ;)

Nou, inmiddels ben ik weer in een beschaafd Vancouver aangekomen, ahum… :neutral: Hier is het eigenlijk de laatste tijd erg regenachtig en vies weer. Afgelopen nacht werd ik wakker opeens wakker geschrikt door een erg harde storm die over Vancouver kwam razen. Dingen rolden over staat, auto alarmen gingen af en in Stanley Park waren bomen omgewaaid. Gelukkig is mijn appartement niet omgewaaid…  Verder nog niet echt veel nieuw dingen gepland voor de komende tijd. Eerst komen natuurlijk de Olympische Winterspelen, over een maand al. En je begint hier nu echt te merken dat het dichtbij komt. Overal worden tenten en podiums opgebouwd en lopen Olympische Spelen mannetjes rond. Het zal wel druk worden, hopelijk kan ik nog op m’n werk komen, anders ga ik wel schaatsen kijken ofzo… :P