Archive for July, 2009

Air Rally: Russell, MB – Wetaskiwin, AB

Thursday, July 30th, 2009

Date: 30 Jul 2009
Departure Airport: Russell Airport (CJW5), Manitoba
Arrival Airport: Wetaskiwin Regional Airport (CEX3), Alberta
Fuel Stop: Unity Airport (CKE8), Saskatchewan
Distance: 468NM (843KM)
Flight Time: 5 hour, 01 minute
Aircraft: Lake Amphibian

Een lange vlucht vandaag maar eigenlijk kan ik het heel kort houden en EEN foto laten zien:

Saskatchewan!

Saskatchewan!

De prairies van Saskatachewan! In totaal hebben we 5 uur lang gevlogen en al die tijd over dit landschap heen gevlogen. Heel afentoe kwam je eens een klein plaatsje tegen waar misschien een paar honderd mensen wonen maar voor de rest alleen maar vlakte en lange, heeeele lange rechte wegen. Dit was een uitzondering:

Een bocht in de weg!

Een bocht in de weg!

Het weer zat vandaag dus gelukkig mee. Vanochtend vroeg na het ontbijt in Russell konden we ons gelijk klaar maken voor vertrek. Het was nog wel redelijk bewolkt maar de wolken hingen hoog genoeg om weg te kunnen en naar het westen toe leek het weer alleen maar beter te worden. Wegwezen dus! Eerst was het nog wel even behoorlijk grijs maar al vrij snel trok de hele lucht open en konden we mooi hoog over de prairies van Saskatachewan vliegen.

In Unitiy, een klein plaatsje ten westen van Saskatoon (een van de grotere plaatsen in Saskatchewan) hebben we nog een tussenstop gemaakt omdat er even getankt moest worden. Unity was echt een mooi klein rustig vliegveldje, waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben. Op het vliegveld kom je oude locals tegen die hele oude vliegtuigen vliegen. Zo stond er nog een mooie Bonanza uit 1958 waar een oud mannetje zelf aan zat te sleutelen en die er vervolgens ook vrolijk mee wegvliegt. En ook het clubhuis van Unity Flying Club zag er erg mooi uit:

Unity Flying Club

Unity Flying Club

Clubhuis

Clubhuis

De Courtesy Car waarmee je naar Unity mag rijden als je hier aan komt vliegen

De Courtesy Car waarmee je naar Unity mag rijden als je hier aan komt vliegen

Vanuit Unity was het nog 2 uurtjes vliegen naar Wetaskiwin waar het vervolgens weer wat grijzer werd en we weer door wat buien moesten vliegen. Maar heel erg hard regenen deed het gelukkig niet dus we konden zonder problemen doorvliegen naar het vliegveld. In Wetaskiwin hebben we op het vliegveld gebarbecued wat een beetje in de regen viel want het begon opeens wel heel erg te hozen en onweren. Maargoed, we hadden in ieder geval weer een mooie vlucht gemaakt en we liggen nog op schema, hoewel het vliegtuig waarmee ik oorspronkelijk zou vliegen nog steeds vast zit ergens in oost Canada….

Nog een paar fotootjes ter afsluiting dan maar?? :)

Unity, SK

Unity, SK

Landing in Unity, die plas water hebben we nog een Touch and Go gemaakt gelijk nadat we weer waren opgestegen :)

Landing in Unity, in die plas water achter de landingsbaan hebben we nog een Touch and Go gemaakt gelijk nadat we weer waren opgestegen :)

Tanken in Unity

Tanken in Unity

De eindbestemming voor vandaag: Wetaskiwin, AB

De eindbestemming voor vandaag: Wetaskiwin, AB

Nou, dat was het wel weer voor vandaag, morgen staat Fort St. John op de planning, een plaats in het noorden van British Columbia.

Inmiddels hebben we het volgende alweer gevlogen:


View Air Rally in a larger map

Air Rally: Winnipeg, MB – Russell, MB

Wednesday, July 29th, 2009

Date: 29 Jul 2009
Departure Airport: Winnipeg St-Andrews (CYAV), Manitoba
Arrival Airport: Russell Airport (CJW5), Manitoba
Distance: 168NM (310KM)
Flight Time: 1 hour, 45 minutes
Aircraft: Lake Amphibian

Zo, het eerste stukje vliegen zit erop. Vandaag vertrokken vanuit Winnipeg naar Russell, beide in de provincie Manitoba. Er waren gelukkig nog een aantal vliegtuigen waar ruimte was voor een extra passagier dus ik kon ook nog mee. Onder andere in deze was nog een plekje vrij, en dit was natuurlijk wel een interessant vliegtuig:

IMG_5724 (Large)

Eigenlijk is dit geen vliegtuig, maar een vliegende boot, hij kan namelijk op water landen! De locatie van de propeller is ook wel interessant. En nee, deze vliegt niet achteruit… ;)

Het duurde even voordat we weg konden omdat het de hele dag behoorlijk grijs en regenachtig weer was. Dus de hele dag goed het weer in de gaten houden, maar uiteindelijk aan het eind van de middag leek het wat op te klaren en konden we vertrekken. Hier en daar wel wat buitjes onderweg maar daar konden we mooi tussendoor vliegen. De vlucht was niet al te lang, vergeleken met wat ons nog te wachten staat maar wel erg leuk. Onderweg hebben we nog 2 touch and goes op het water gemaakt wat natuurlijk ook wel bijzonder is want dit doe je niet met elke vliegtuig. :D

Aangekomen in Russell, een heel klein plaatsje waar zo’n 1800 mensen wonen, zijn we met de bus naar het Community Centre gebracht waar we hebben gegeten en zijn toegesproken door de burgemeester! :P Ja, ze vinden het helemaal geweldig dat er zo’n grote groep mensen naar hun kleine plaatsje is komen vliegen.

De route tot nu toe:

View Air Rally in a larger map

Hieronder nog wat foto’s van de vlucht van vandaag. Nu eerst snel even slapen want morgenvroeg moeten we alweer vertrekken voor een langere vlucht naar Wetaskiwin, Alberta. Als het weer het toelaat tenminste…

Air Rally: Winnipeg

Tuesday, July 28th, 2009

Hier dan alvast een eerste Air Rally post! Ik ben zojuist in mijn hotel in Winnipeg aangekomen, er is alleen een klein probleempje: het vliegtuig waarmee ik zou gaan vliegen staat momenteel in Ottawa en kan niet verder vanwege slecht weer. :eek: Eigenaar en vliegtuig moeten overkomen vanuit Quebec City naar Winnipeg maar momenteel is het erg slecht weer in Oost Canada en is het vliegtuig nog niet verder gekomen dan Ottawa. Van Ottawa naar Winnipeg is nog een behoorlijk eind vliegen dus zal het hier morgen, wanneer het vertrek vanuit Winnipeg gepland staat, nog niet zijn…

Ik zal dus het eerste gedeelte met iemand anders mee moeten vliegen. Dus daar moet nog even wat voor geregeld worden maar het lijkt erop alsof er wel wat mogelijk is. Morgen maar even verder kijken… Het vliegtuig wat nu nog in Ottawa staat zal waarschijnlijk Winnipeg overslaan en proberen zo snel mogelijk bij de rest van de groep aan te sluiten.

Ik kan in ieder geval mijn eerste Air Rally locatie op mijn kaartje aanstippen. Hopelijk komen er de komende dagen meer bij… hopelijk :D


View Air Rally in a larger map

Nieuw avontuur!

Thursday, July 23rd, 2009

Daar was ik al weer, snel he?! :)

Vonden jullie mijn blog ook al zo saai worden? Ik zit hier inmiddels nu ruim een half jaar, ga inmiddels iedere dag braaf naar m’n werk, af en toe een reisje er tussen door, het begint bijna een beetje huisje boompje beestje te voelen… rolleyes Tijd dus voor een nieuw avontuurtje! En dat gaat volgende week dan ook beginnen. Waar gaat de trip dit keer heen? Naar niets minder dan Winnipeg! Spannend he? :grin:

In Winnipeg start namelijk de International Air Rally: http://www.airrally.com/ en daar ga ik aan mee doen! De route is als volgt (klik voor een uitvergroting):

rally_2009_map+logo_620x408px

Het is minder spannend dan het lijkt hoor, want ik doe alleen het groene gedeelte…. :cool: Daarnaast vlieg ik als co-piloot, dus in de rechterstoel voor de kenners, en kan ik mijn uren niet loggen in mijn logboek, helaas… Maar ondanks dat een ‘once in a lifetime’ vliegtrip en erg leerzaam en mooi natuurlijk. Met name het noordelijke gedeelte kijk ik erg naar uit omdat dat een gebied is waar haast niemand komt en je sommige plekken ook alleen maar met vliegtuig kunt bereiken!

De trip zal met een Cessna 172 gevlogen worden, dit is een 4 persoons toestel, en vlieg ik samen met de eigenaar, een Quebecoos of hoe je dat ook noemt, in ieder geval, hij komt uit Quebec, dus ik moet m’n Frans een beetje bijspijkeren, voor zover dat mogelijk is. :eek:

De hele vliegtrip duurt een kleine 2 weken en zal zo’n 50 uur vliegen zijn, dat is 50% van de tijd die ik nu in de afgelopen 2 en een half jaar dat ik vlieg gevlogen heb! Ik hang de komende tijd dus even in de hoogte… :roll: Als de Internet verbinding daar ook werkt dan hou ik jullie ook op (de) hoogte! Woensdag 29 juli start de Rally and I am ready for take-off!

Cheers

Canadian Rockies

Tuesday, July 14th, 2009

Oh ja, ik heb ook nog een weblog wat ik zo nu en dan eens moet onderhouden bedacht ik mij opeens, helemaal vergeten! :D Neehoor, zo erg is het nou ook weer niet gesteld met mijn verstandelijke vermogen, ik was er gewoon even niet aan toe gekomen!

Halverwege juni kwamen vaders en moeders even op bezoek in Vancouver dus die moesten ook even vermaakt worden en eind juni ben ik zelf een week kamperen geweest in de Canadese Rockies. Zal ik daar dan maar wat over vertellen? Eigenlijk is er helemaal niet zoveel over te vertellen want er is verder niets bijzonders gebeurd. Alleen maar heel veel bergen, bomen, meertjes, hier en daar een overstekende bison of beer, sneeuwstormen en cowboys (en -girls).

Goed, de reis begon weer vroeg. Zaterdag ochtend, de 27e van juni was het geloof ik, om 7 uur vertrok het vliegtuig richting Edmonton waar ik wederom de Engelse Liverpool fan trof waarmee ik een tijdje terug ook de Vancouver Island trip heb gemaakt. Hij was nog steeds aan het rondreizen en inmiddels in de Canadese Rockies beland, dus dat was een mooie gelegenheid om weer even zijn auto te misbruiken… :razz:

Rocky Mountains!

Rocky Mountains, daar moet ik naartoe!

Edmonton vond ik zelf niet zo’n hele bijzondere stad. Grote Noord-Amerikaanse stad met weinig bijzonderheden. Edmonton ligt zo’n 300 km ten oosten van de Rocky Mountains dus geen mooie bergen meer zoals in Vancouver maar eindeloos vlak prairie landschap. Het meeste indrukwekkende in Edmonton was de West Edmonton Mall ‘s werelds grootste overdekte winkelcentrum voorzien van zwembad, pretpark en zelfs een bungee jump!

IMG_5163 (Large)

West Edmonton Mall

Maargoed, niet de moeite waard om langer dan een dag te blijven. Dus halverwege de dag verlieten we Edmonton alweer om eerst nog een stukje verder naar het oosten te rijden, naar Elk Island National Park. Hier zou veel wildlife te zien zijn, maar bij aankomst was er nog helemaal niets, behalve heeeel veel muggen. Helemaal lek gestoken daar…. :cry: Dus, aan het begin van de avond maar even met de auto op wildlife jacht. De meeste wilde dieren gaan aan het begin van de avond op zoek naar voedsel dus dan heb je ook de grootste kans om wat tegen te komen. En ja hoor, dit keer hadden we geluk, een hele familie bisons die de weg over kwam steken:

Bisons

Bisons

En nog eentje langs de weg

En nog eentje langs de weg

Uitstapje naar het oosten toe was dus niet voor niks geweest!

De volgende ochtend weer vroeg vertrokken terug naar het westen, naar Jasper National Park. Back to the Rockies!

Onderweg naar Jasper

Onderweg naar Jasper

Nog steeds onderweg naar Jasper....

Nog steeds onderweg naar Jasper....

In de buurt van Jasper

In de buurt van Jasper

Nog steeds in de buurt van Jasper...

Nog steeds in de buurt van Jasper...

Na een halve dag rijden en onderweg een bezoek aan onze favoriete Walmart voor mega inkopen kwamen we uiteindelijk in Jasper aan. Hier zijn we vervolgens gelijk de Hot Springs Pool in gedoken waar je kunt zwemmen in het warme water uit de bergen.  Terwijl we hier in zaten kregen we nog een hagelbui over ons heen, gelukkig was het water lekker warm! :P Ja, het was hier soms best koud, helemaal als je wat hoger in de bergen zat. Hebben zelfs nog een heuse sneeuwstorm meegemaakt! :shock: Gelukkig was het overdag meestal wel redelijk warm en zonnig. ‘s Avonds hadden we meestal gezellig ons kampvuurtje aan wat ook wel nodig was, anders was het te koud om buiten te zitten, brrrrr…. :eek:

In Jasper hebben we de volgende 2 dagen flink rondgetoerd. Er is erg veel te zien daar en dat levert vaak mooie plaatjes op. Kijk maar even mee: :grin:

Jasper National Park!

Jasper National Park!

Jasper

Jasper National Park

'Mag ik ook even op de foto??'

'Mag ik ook even op de foto??'

Zie ik nou een beer op de weg??

Zie ik nou een beer op de weg??

Ja hoor, hij kwam gewoon even rustig de weg oversteken...

Ja hoor, hij kwam gewoon even rustig de weg oversteken...

Als je hier in spring...

Als je hier in spring...

...kom je hier in terecht

...kom je hier in terecht

Toeren over de mooie wegen in Jasper National Park

Toeren over de mooie wegen in Jasper National Park

Nog een keer de rivier

Nog een keer de rivier

Het was 's ochtends zooo khhhhouuhoud......

Het was 's ochtends zooo khhhhouuhoud......

Bijna drinkbaar, zo helder

Bijna drinkbaar, zo helder

Babbel aan de knabbel, of knabbel aan de babbel?

Babbel aan de knabbel, of knabbel aan de babbel?

En daar stond zomaar nog een keer een meneer beer langs de weg!

En daar stond zomaar nog een keer een meneer beer langs de weg!

Mt Edith Cavell, waar het nog echt winter leek te zijn

Mt Edith Cavell, waar het nog echt winter leek te zijn

Na een hoop van Jasper gezien te hebben, nog lang niet alles want je kunt hier weken verblijven en nog steeds niet alles gezien hebben, moesten we weer verder, een stukje zuidelijker richting Banff National Park, via Yoho National Park. De route tussen Jasper en Banff is heel erg mooi en eigenlijk moet je hem 2x rijden, van zuid naar noord en van noord naar zuid omdat je dan compleet andere dingen ziet. Maar bij gebrek aan tijd besloot ik regelmatig maar even in de achteruitkijkspiegel te kijken, dat scheelde weer een paar honderd kilometer rijden… :roll:

Onderweg natuurlijk ook weer flink mijn arme fotocamera overbelast. Kijken we weer even mee?

Ook hier een rivier!

Ook hier een rivier!

En weer een mooie weg

En weer een mooie weg

En bergen had je er ook trouwens

En bergen had je er ook trouwens

En gletsjers

En gletsjers

En meertjes

En meertjes

Blauw meertje

En blauwe meertjes

En van dit meer heb ik ook maar gelijk een mooie panorama gemaakt:

Bijna een schilderij

Bijna een schilderij!

Waterval in Yoho National Park (vlakbij Banff National Park)

Waterval in Yoho National Park

En ook Yoho National Park heeft riviertjes

En ook Yoho National Park heeft riviertjes...

...en bergen!

...en bergen!

Uitzicht vanaf onze kampeerplek in Yoho National Park

Uitzicht vanaf onze kampeerplek in Yoho National Park

Dit is geen photoshop effect...

Dit is geen photoshop effect...

...maar dit meer met reflecterend water!

...maar dit meer met reflecterend water!

Nog een keer hetzelfde meer

Nog een keer hetzelfde meer

En nog een keer

En nog een keer

Uiteraard zijn we ook nog even bij Lake Louise langs geweest. Dit is het meer waar alle toeristen tegelijk heen gaan lijkt het. We zijn er twee keer geweest. De 1e keer op Canada Day (nationale feestdag) maar toen kwamen we niet verder dan de file voor de parkeerplaats :???: dus zijn we maar weer omgekeerd en hebben het de volgende dag weer geprobeerd. Ook toen was het nog steeds erg druk maar na lang zoeken toch een paarkeerplek gevonden. Het meer was wel mooi, maar ik heb mooiere gezien. Maar dat is meestal het geval met super toeristische attracties…

Lake Louise

Lake Louise

We zijn ook nog met een gondola omhoog gegaan naar een bergtop, dan heb je een mooi overzicht over Lake Louise en omgeving. Ook daar heb ik weer een panorama van:

Aan de rechterkant van de foto, links boven de reeks bomen, midden tussen de twee rechter bergen met de sneeuw in de achtergrond, DAAR ligt Lake Louise!

Aan de rechterkant van de foto, links boven de reeks bomen, midden tussen de twee rechter bergen met de sneeuw in de achtergrond, DAAR ligt Lake Louise!

En ook in Banff zijn we met een gondola omhoog gegaan. Geen panorama dit keer maar nog steeds mooi:

Banff en omgeving

Banff en omgeving

Na Banff vertrokken we vervolgens naar Peter Lougheed Provincial Park, waar je een stuk minder toeristen ziet dan in Banff en Jasper maar ook erg mooi is. Hier hebben we nog een mooie hike door de bergen gemaakt:

Peter Lougheed Provincial Park

Peter Lougheed Provincial Park

En daar ligt de sneeuw alweer!

En daar ligt de sneeuw alweer!

Nog meer bergen

Nog meer bergen

En rotsen

En rotsen

En file's heb je hier ook!

En file's heb je hier ook!

Goed, en toen was het wel weer genoeg met de natuur. Als afsluiter zijn we nog even in Calgary geweest, waar op dat moment de Calgary Stampede plaatsvond. Dit is een groot cowbow festival met Rodeo enzo:

Rodeo met cowboys en een aantal Miss Calgary's :)

Rodeo met cowboys en een aantal Miss Calgary's :)

Downtown Calgary

Downtown Calgary

Zelfs ik was welkom! :)

Zelfs ik was welkom! :)

En de laatste dag reden we terug van Calgary naar Vancouver. Een lange maar mooie rit, normaal gesproken. Helaas was het heel erg vies en grijs weer dus erg veel was er niet te zien. Maargoed, ik had de hele week al mooie omgevingen gezien dus ik mag niet klagen… :)

Zijn jullie het plaatjes kijken al zat? Ik het typen inmiddels wel. :lol:

Het volgende tripje staat eind deze maand alweer gepland, maar daar kom ik in een volgende blog nog wel op terug. Het zal in ieder geval heeeel veel vliegen worden… :cool:

Cheers!