Archive for June, 2009

Vancouver Island

Tuesday, June 9th, 2009

Jaa, jullie zaten natuurlijk met smart op mijn volgende blog te wachten. :P Het duurde eventjes want het was hier (en is nog steeds) veel te mooi weer om achter de computer te zitten. Het was afgelopen week zelfs even boven de 30 graden! Gelukkig woon ik 2 minuutjes van het strand dus daar kun je dan even lekker fietsen, hardlopen of verbranden in de zon… :D

Vorig weekend heb ik een lang weekend Vancouver Island bezocht, samen met de Engelse Liverpool fan die ik begin van dit jaar in het hostel heb ontmoet. Hij woonde inmiddels in Victoria (Vancouver Island) en heeft daar een auto gekocht. Dus met zijn auto lekker rondgetoerd op het eiland. Een auto is daar ook wel nodig want de mooiste plekjes kun je alleen met de auto bezoeken.

Dus, eerst met de boot over naar Victoria. Victoria heeft heel erg veel Engelse invloeden en je hebt daar ook echt het idee dat je in een Engelse stad rondloopt. Geen lange rechte straten zoals je hier in vrijwel alle plaatsen  in Canada ziet, maar slingerende wegen, zoals in Europa. Victoria zelf vond ik niet zo heel erg bijzonder. Het is niet erg groot en doet een beetje slaperig aan. Misschien kwam het omdat ik Victoria alleen maar bij ochtend heb ontmoet, maar ik heb ook wel eens gehoord dat veel gepensioneerden naar Victoria trekken voor de rust en het voor Canadese begrippen warme klimaat. Dat zegt misschien ook wel wat… :)

Goed, vanuit Victoria begon de reis richting Nanaimo. Onderweg moest er nog een bezoekje worden gebracht aan de Walmart om wat kampeer uitrusting te kopen. Dit is al een hele ervaring opzich want wat zijn die Walmarts GROOT. :P Je hebt haast een GPS systeem nodig om de weg door de Walmart te vinden. Na heel wat kilometers en dollars armer konden we onze rit vervolgen naar Qualicum Beach waar we onze eerste kamping bezochten. Gelukkig was het lekker warm en zonnig weer, ideaal om te kamperen dus!

De volgende dag eerst nog even een bezoekje gebracht aan een boerderij hier in de buurt. Daar woonde momenteel iemand die we ook in het hostel hadden ontmoet eerder dit jaar (wat ontmoet je daar toch veel mensen he… :D ) . Via allemaal kleine wegen, ver van de bewoonde wereld vonden we uiteindelijk de boerderij. Hmmm, we hoorden allemaal geweerschoten in de verte en moesten via een smal pad in het bos naar de boerderij. Zou dit veilig zijn of vliegen de kogels ons straks om de oren, dachten we even. :D Gelukkig viel het mee en kwamen we heelhuids bij de boerderij aan. De schoten in de verte waren maar hobby schieters (kleiduiven schieten heet dat geloof ik?) Op de boererij nog een aantal leuke huisdieren honden, katten en alpaca’s (soort van kleine lama’s) ontmoet en hier op de boerderij ben je echt even helemaal weg van het stadsleven.

Vervolgens op weg naar de westkant van het eiland, naar Tofino. De westkant van Vancouver Island is grootendeels natuur, veel regenwoud en bergen. Tussen Nanaimo en Tofino, zo’n 4 uur rijden, kom je maar 1 plaats tegen. De rest is alleen maar een mooie slingerweg door de bergen heen waar je ook regelmatig beren langs de weg kunt verwachten! Maar helaas, nadat ik van zoveel mensen had gehoord dat ze hier beren langs de weg hadden gezien had ik ZO gehoopt dat ik ook een beer zou zien, maar nee, ik heb er helemaal GEEN gezien…. :( volgens mij zijn ze bang voor mij….

Na onderweg nog een aantal mooie parken te hebben bezocht, o.a. met extreem grote bomen, zijn we vervolgens aangekomen in Tofino, op een camping aan het strand, waar we vervolgens een mooie zonsondergang hebben gezien. Tofino was, doordat het aan de Pacific Ocean ligt een stuk frisser dan de oostkant van het eiland. Met name ‘s nachts kon het goed afkoelen. Gelukkig hadden we wat hout gekocht om ‘s avonds een kampvuurtje te maken. Dit was ook wel nodig anders was het te koud om buiten te zitten. Brrrrr…..

Rondom Tofino hebben we de volgende 2 dagen nog een hele hoop door de regenwouden gelopen en langs het strand. Regelmatig kwam er dichte mist binnen vanuit de zee en dit bleef dan boven het strand en de regenwouden hangen wat er erg misterieus uitzag. Soms had je echt het idee dat je op een onbewoond eiland was gestrand, ver weg van de bewoonde wereld… :eek: Kijk maar eens op de foto’tjes aan het einde van deze blog, daar kun je het goed zien!

Oh ja, we hebben ook nog een Whale Tour gedaan, oftewel een boot tocht op zoek naar walvissen. Ook al zie je geen walvissen dan is de tour toch nog de moeite waard. Je gaat met een boot verweg het water op naar niemandsland omringd door mooie besneeuwde bergen. Gelukkig zagen we ook nog wat walvissen. Onderandere de Killer Whale en een ‘normale’ walvis.

Nou, en vervolgens was het lange weekend alweer voorbij, maar het was zeker de moeite waard! Ik heb ook nog wat mooie foto’s gemaakt. Kijk maar even mee! :)