Archive for May, 2009

Free Spirit

Thursday, May 28th, 2009

Nee nee, maak je maar geen zorgen, ik ben nog niet aan spirituele dingen begonnen, ik heb gewoon een fiets gekocht, een Free Spirit. Dit is m:

img_4698-large

Mooi niet? :)

Momenteel fiets ik dus heel wat af door Vancouver. De eerste test rit was niet zo geslaagd want ik kreeg een lekke band net toen ik erg ver van huis was….. :( Gelukkig kun je de fiets hier overal meenemen in het openbaar vervoer. Dus fiets voorop de bus, ik in de bus, en weer terug naar huis. Band is inmiddels gemaakt en of ik dat zelf heb gedaan of de fietsenmaker mogen jullie 1x raden… :D

Goed, ik hou het eventjes kort dit keer want ik ben momenteel mijn spullen aan het pakken voor een tripje naar Vancouver Island. Morgen (donderdag) aan het einde van de dag vertrek ikĀ  en maandag avond weer terug. Weersverwachting is goed, dus dat wordt kamperen! Kom volgende week wel met een uitgebreider blog hierover…

Heb nog wel wat mooie fotootjes die ik tijdens mijn fietstochtjes heb gemaakt dus kunnen jullie daar tot volgende week in ieder geval even mooi van genieten! :D

Bye now….

Tijd voor een update!

Tuesday, May 5th, 2009

Goed, het is wel weer eens tijd voor een update dacht ik zo. Volgens mij is het alweer een tijdje geleden en ik moet ook even heeel goed nadenken wat ik ook alweer allemaal gedaan heb de laatste tijd…. :)

Inmiddels zit ik in ieder geval al weer een weekje of 2, 3? in mijn nieuwe kamertje. Afgelopen weekend eindelijk eens de moeite genomen om al mijn bagage uit te pakken en de boel een beetje op te ruimen want tot vorige week moest ik eerst over een hele bult rotzooi heen klauteren om van de ene kant van mijn kamer naar de andere te komen. Inmiddels is alles netjes opgeborgen in de kast! ;) Goh, wat een ruimte opeens in mijn kamer! :)

Heb ik ook nog wat van de omgeving gezien hier? Hmm, oh ja, Seattle, maar dat is inmiddels ook al weer even geleden, in het paasweekend. Met 2 anderen die ik een tijdje geleden hier in het hostel had ontmoet vertrokken we ‘s ochtends vroeg met de bus. De afstand naar Seattle is niet zo heel erg groot, ruim 200 kilometer maar toch heeft de rit ruim 7 uur! geduurd. Er zat namelijk een grens overgang tussen. Strenge controles bij de US grens en een druk paasweekend zorgde ervoor dat we ruim 3 uur in de file stonden voor de grens overgang! :shock:

Maargoed, uiteindelijk bleek dat ik nog steeds niet als terrorist beschouwd word dus ik werd gelukkig weer toegelaten, na wederom de vriendelijke vragen van de douanebeambte te hebben beantwoord. :twisted:

Seattle was een beetje regenachtig, maar gelukkig was er ook veel binnen te doen. Bezoekje aan het bekende Experience Music Project museum met van alles over de bekende muziek artiesten uit Seattle en omgeving en uiteraard moest er ook een bezoekje gebracht worden aan het Museum of Flight op Boeing Field! De avonden maar in de pubs doorgebracht waar hele bizare live muziek werd gespeeld…. :-?

Hmm, wat heb ik nog meer gedaan? Oh ja, een ijshockey wedstrijd. Is hier DE nationale sport en iedereen is er helemaal gek van. Momenteel spelen de Vancouver Canucks in de playoffs en overal hoor en zie je Canucks. Wanneer er weer een wedstrijd is gewonnen is het overal geschreeuw, gejuich en getoeter op straat. De ijshockey wedstrijd waar ik ben geweest was helaas geen Canucks (die kaartjes zijn wel heel erg duur nu ze in de playsoffs spelen) maar naar een Vancouver Giants wedstijd. Is zegmaar het B-Team van Vancouver met spelers t/m 21, maar ook behoorlijk populair in Vancouver.

Het is hier trouwens de laatste tijd echt lente geworden. Het duurde eventjes maar de afgelopen 2 / 3 weken erg mooi zonnig weer en het wordt steeds warmer. Tijd dus ook om wat dagtripjes te maken. Vorige week een bezoekje gebracht aan Lynn Canyon Park. Een erg mooi park een half uurtje rijden ten noorden van Vancouver, maar een compleet andere wereld, midden in de bossen en bergen, je kunt er ook beren tegen komen :eek: , helaas heb ik er geen gezien…. In het park was ook nog zo’n leuke houten hang brug (suspension bridge) die 50 meter boven een rivier bungelt en kraakt en schomelt als je er over heen loopt, erg leuk! :P

Goed, naast al die gevaarlijke dingen heb ik ook nog een mooi en veilig vliegtochtje gemaakt vorige week. Hopelijk gaat dat nu ook vaker gebeuren nu het weer weer wat beter wordt! Het is hier erg gaaf om te vliegen met overal vliegveldjes, een hoop minder kosten en een hoop andere kleine vliegtuigjes, floatplanes en boeings, onder je, boven je, naastje. :roll: Gelukkig wel grootendeels gecontrolleerd luchtruim maar dat betekent wel veel complexe procedures en veel radiogebabbel en dat is wel even wennen maar ook weer een nieuwe uitdaging!

Nou volgens mij is deze samenvatting inmiddels al weer aardig uit de hand gelopen dus ik stop er nu maar weer mee. Hieronder nog een greep uit mijn fotocollectie van de afgelopen tijd. Veel kijkplezier! :wink: