Archive for April, 2009

Time Traveling (Toronto)

Tuesday, April 21st, 2009

Hehe, het heeft even geduurd, ik had m al geschreven onderweg terug, maar nog geen tijd gehad om op m’n blog te plaatsen. Maar hier is dan het beloofde Toronto verhaaltje van alweer 2 weken terug:

Zucht…. je gaat naar Toronto voor een lang weekendje ontspannen word je 2x beroofd!! Shampoo, deo, tanpasta op dag 1 en de buit was hetzelfde voor de schurken op de laatste dag. :( Daders in beide gevallen: AIRPORT SECURITY. Ik wist dat je geen vloeistoffen mee mocht nemen aan boord van het vliegtuig maar ik had geen keus. Mag alleen in de ‘incheck’ bagage en niet in handbagage. En omdat ik maar een paar dagen weg was had ik dus alleen handbagage. Dus in Toronto weer alles opnieuw moeten kopen om me op de terug weg WEER te laten beroven van de net nieuw aangeschafte spullen… :( Heb m’n flesje drinken nog wel heel demonstratief VOOR de metaaldetector leegedronken want die wilden ze ook in beslag nemen…. stelletje…. Volgende keer kom ik wel als stinkende zwerfer langs, dan heb je het makkelijker volgens mij. ;)

Goed, dat was even airport frustratie, Toronto was verder gelukkig wel leuk hoor! Bij aankomst schitterend weer: warm, zonnig, bijna zomers. Hmmm, dat lijkt goed. Helaas, de volgende dag de hele dag regen en triest grijs weer. Geen mogelijkheid dus om Toronto te verkennen. Mijn Koreaanse ‘Tentmate’ had ik de vorige dag al ontmoet en hij heeft mij Koreaans leren eten (met stokjes of hie die dingen ook heten) en drinken. Op de regenachtige dag zijn we maar een van de vele grote shopping mall’s in gedoken. Daar kun je wel een dagje rondtoeren en is het tenminste droog! :) Aan het einde van de dag ook nog een bezoekje gebracht aan het Royal Ontario Museum. Hier zijn o.a. Dinosaurus geraaamtes te zien. De rest van het museum was niet zo heel erg spectaculair, vond ik. Een hoop diamanten, geschiedenis dingen enzo… tja, het slaapt wel lekker vervolgens…. :D

Volgende dag was het gelukkig droog en omdat ik toch in de buurt was maar een bezoekje aan de Niagara Falls gebracht. Is zo’n 2 uur rijden van Toronto. Via het hostel kon ik reserveren voor een special Niagara Falls ‘Magic Bus’ rolleyes. Deze brengt onderweg ook nog een bezoekje aan een wijn proeverij zodat de Niagara Falls er daarna echt ‘Magic’ uit moeten zien denk ik. De Niagara Falls zelf heb je wel weer vrij snel gezien omdat je alle watervallen vanaf 1 punt allemaal kunt zien. Wel indrukwekkend om te zien hoeveel water er naar beneden komt. Het was alleen wel erg koud en nat daar met al dat water. Brrrrrr. Voor de rest rondom de Niagara Falls een hele hoop Entertainment met name voor kinderen: kermis, speelhallen, ik had me daaar zo een hele dag kunnen vermaken, maar helaas Mr Magic Bus driver moest ook weer terug. :(

De volgende dag was het eindelijk heel mooi weer, strak blauwe lucht! ‘s Ochtends een bezoekje aan de CN Tower gebracht. Da’s ook weer zo’n UFO waar je met zo’n lift omhoog zoeft en een mooi uitzicht hebt over de hele stad. Niagara Falls had er trouwens ook een, zoals je in de foto’s aan het einde van dit verhaaltje wel kunt zien!

‘s Middags Toronto Island bezocht. Een eiland ten zuiden van Toronto in Lake Ontario. Met een pondje moet je over steken en vanaf daar heb je dan een mooi uitzicht over de skyline van Toronto. Er is ook strand waar je zomers kunt lekker kunt zwemmen maar nu was het ondanks het zonnetje door de wind behoorlijk frisjes.

Maandag helaas weer een trieste regendag dus niet veel gedaan behalve binnen zitten, biertje drinken en ‘s avonds weer terug met het vliegtuig waar ik nu uit verveling dit verhaaltje zit te schrijven. Volgens mij zijn jullie het nu wel weer zat (en ik ook :P ). Ik ga maar eens even kijken of Air Canada nog een leuke film in de collectie heeft en voor de rest ‘Sit back, relax and enjoy’ de rest van mijn vlucht naar Vancouver. Gaan jullie ondertussen maar even mijn fototjes bekijken.

falls

Batman

Wednesday, April 15th, 2009

Tadaaaa, wat vinden jullie van mijn nieuwe bed bekleding, dekbedovertrek of hoe heet zoiets eigenlijk??

img_4501

Batman, The Dark Knight! :D

Ben zojuist verhuisd van het hostel naar m’n nieuwe kamer en toen moest er natuurlijk nog even wat lakens e.d. gekocht worden. En tja, daar sta je dan in het warenhuis, groen, blauw, saai bloemetjes motief, tot mijn oog viel op een kleurrijk hoekje met flitsende lakens en kussens. En toen ging mijn hartje wel even sneller kloppen natuurlijk.

Dus, na lang wikken en wegen sjouw je vervolgens met de hele reutemeteut door het warenhuis naar de kassa. ‘Oooowh, daar gaat iemand blij gemaakt worden’, zegt de kassa juffrouw, ‘how old is he???’. ‘Eeuuuuhh, hhmmmm, t is voor mijzelf’. ‘Ooowh, hahahaaaa, well THAT is cool!’ :D

Ja, is leuker toch dan zo’n saai eentonig dekbed? Nu de rest van m’n kamer nog inrichten…. :P

Owh, ja ik heb nog een Toronto verhaal beloofd en ben ook inmiddels nog naar Seattle geweest, en naar een ijshocky wedstrijd. Toronto verhaaltje heb ik al ergens geschreven onderweg in het vliegtuig terug maar omdat ik steeds weg ben nog niet aan toe gekomen om op m’n weblog te plaatsen dus dat komt nog een keer. Goed, ik ga dromen over Batman, welterusten!

Toronto -> Workaholic -> Seattle

Wednesday, April 8th, 2009

Hi, even snel hoor. Toronto was leuk. Kom volgende week nog met een langere weblog met foto’s van Toronto en ook van de Niagara Falls! Ben nu weer in Vancouver en weer even Workaholic aan het spelen. Komend weekend weer een lang paashaasweekend dus gelijk maar gebruik van maken en een volgend tripje gepland: vrijdagochtend vertrek ik naar Seattle dit keer samen met een aantal anderen die ik hier een tijdje geleden in het hostel heb ontmoet. Eens kijken of ik daar nog wat paas eieren kan vinden… :P

Dus, eventjes geduld weer, volgende week is er meer! :D