Archive for March, 2009

Huisje, reisje, vliegtripje

Tuesday, March 31st, 2009

Hi again!

Weer even een snelle dit keer want ik heb  het nog steeds DRUK! :D 2 banen tegelijkertijd kost best wel veel tijd maar gelukkig wordt de 2e baan die ik van huis/hostel uit kan toen nu weer wat minder druk.

Nu ik dan eindelijk aan het werk ben moet er natuurlijk ook woonruimte gezocht worden en daar ben ik afgelopen 2 weken dan ook mee bezig geweest. Na een aantal verschillende plekken te hebben bezocht heb ik afgelopen weekend een geschikte plek gevonden. Vanaf 15 April woon ik op/aan/in/at??(kweet t even niet meer… :lol: ) 1095 Bute Street. Lokatie is midden in downtown en vlakbij het hostel waar ik nu nog zit. Binnen 10 minuten zit je aan het strand, binnen 10 minuten zit je in Stanley Park en binnen iets langer zit je midden in de bergen. Ideale lokatie dus, vind ik zelf tenminste… :) De woonruimte deel ik met twee Koreaanse studenten die daar momenteel wonen maar ik heb wel mijn eigen kamer voorzien van bed, bank, TV, bureau en belangrijkste: internet! :P

Nu werk en woonruimte dan eindelijk geregeld is (jaja…. het heeft even geduurd) wordt het natuurlijk tijd om wat van Canada te gaan zien en dat ga ik dan gelijk Donderdag a.s. ook doen. Heb namelijk vorige week een vliegticket naar Toronto geboekt! Donderdag ochtend om 7 uur ‘s ochtends vertrekt mijn vliegtuig naar Toronto en Maandag avond vlieg ik weer terug. Waarom zomaar opeens naar Toronto? Toevallig kwam ik via MSN weer in contact met een Koreaan (niet mijn nieuwe huisgenoot maar wel toevallig :D ) die een paar jaar geleden tijdens een reis door de US een ‘tentgenoot’ van mij was. Toevallig studeert ie momenteel in Toronto en over 3 weken gaat ie weer terug naar Korea. Sowiezo wilde ik al even in Toronto kijken dus is dit een mooie gelegendheid om naar Toronto te gaan. Dus eigenlijk moet ik nu met mijn neus in de boeken over Toronto zitten want ik heb nog geen idee wat ik daar ga doen. Maar goed, de vlucht is 4 en een half uur dus dan kan ik mij ook nog altijd ‘voorbereiden’…. :D

Daarnaast is het afgelopen zondag dan ook eindelijk gelukt om na ruim 3 maanden weer even achter de stuurknuppel in t vliegtuug te kruipen en gelukkig kon ik het nog steeds. De landingen waren wel wat minder zachtjes dan ik gewend was maar de wielen zaten er allemaal nog onder toen ik uit stapte dus niets aan de hand toch? :shock:

Volgende week als ik weer terug ben uit Toronto kom ik misschien nog wel een keer uitgebreider terug op het vliegen en waarschijnlijk ook weer wat nieuwe fototjes enzo maar ik MOET me nu toch echt even gaan verdiepen in Toronto…. En ik bedenk me opeens dat ik ook nog een hostel in Toronto moet boeken want het is tenslotte nog te koud om onder de brug te gaan slapen….. nietwaar?

Bye for now!

Workaholic!

Wednesday, March 11th, 2009

Hi again,

Even een snelle hoor, ik heb het namelijk druk, want… ik heb werk! Zo zit je zo’n beetje 2 maanden lang je suf te solliciteren met nauwelijks resultaat en zo heb je opeens 3 job offers in 2 dagen! :D En dan moet je dus nog kiezen ook…

De eerste 2 job offers kwamen van SAP en een klein belastingadviseurs bedrijfje. Uiteindelijk heb ik voor deze laatste gekozen omdat deze voor langere termijn is, beter betaalt :P , en heel flexibel is met het opnemen van lange weekenden of vakanties om wat te reizen. Ik ben hier tenslotte ook om wat van Canada te zien! Ik mag hier weer wat met Excel, Access databases knoeien enzo, en dat heb ik hiervoor ook regelmatig gedaan dus dat komt mooi uit. Inmiddels ben ik hier alweer sinds vorige week woensdag aan de slag.

Vervolgens kwam job offer nr. 3 vorige week woensdag ook nog even langs, tja, ik zag door de offers de jobs haast niet meer… ook deze job was Access piel werk zegmaar, maar deze job was voor slechts 2 weken dus dat was wel erg kort natuurlijk. Toch heb ik deze ook aangenomen. Ja, dat betekent dat ik nu TWEE banen heb! :P Aangezien de eerste baan full-time is, is dit natuurlijk een beetje lastig te combineren maar het is gelukt om job nr. 2 van huis uit te doen, hoewel dat huis er eigenlijk nog niet echt is, maargoed… :)

Hoe? Toevallig kwam ik een tijdje terug op het inmiddels bekende Craigslist een advertentie tegen van iemand die hulp nodig had bij een Access Database project. Aangezien ik toch niets te doen had en ik hier wel vaker mee gewerkt heb had ik er maar op gereageerd. En zo heb ik een paar avondjes aan dit project gewerkt en uiteraard ook de eerste Canadeze pennies verdiend!

Diegene die de  advertentie op Craigslist had geplaatst bleek via een uitzendbureau voor een organisatie aan een Access project te werken en zat daar voor een contract van 2 weken, daarna ging ie weer wat anders doen. Natuurlijk was het project nog lang niet af en daarom had hij mij aanbevolen bij de organisatie waar hij voor werkte, aangezien ik inmiddels al wat ervaring met het project had. Dus belde het uitzendbureau mij gelijk op, maar aangezien ik inmiddels al een baan gevonden had kon dit in eerste instantie niet doorgaan.  Ik heb vervolgens aangegeven dat ik het wel van huis uit wilde doen, je kunt het altijd proberen dacht ik. In eerste instantie wilde het uitzendbureau dit niet maar uiteindelijk een paar dagen later belde het uitzendbureau weer dat ze dit toch wel zagen zitten!

Dus momenteel ben ik eigenlijk de hele dag aan het werk. Ik hoop dat ik nog tijd heb om iets van Canada te zien. Maar het is maar voor tijdelijk en een weer een mooi extra zakcentje.

Goed, ik moet weer aan het werk nu…..

Cheers!

Vliegen!

Sunday, March 1st, 2009

Eindelijk! Bijna nog belangrijker dan het vinden van een baan, ik kreeg de laatste tijd na 2 maanden onthouding namelijk al last van ontwenningsverschijnselen: shakende  handen, grieperig, nachtmerries en doorweekt in het zweet wakker worden…. :D

Ja, ik heb weer even gevlogen. Helaas nog niet zelf achter de knuppel maar als passagier achterin, maar dat is natuurlijk ook zeker de moeite waard, helemaal in een omgeving als hier!

Ik was vanmiddag gewoon even op bezoek bij het locale vliegveld hier om wat post op te halen, ik laat namelijk alle post van mij naar de vliegverhuurder/club sturen omdat ikzelf nog geen vast adres heb en het vliegveld natuurlijk niet zo vaak verplaatst. :) Er ging net een instructeur met student in een 4-zitter de lucht in, ‘wil je even mee achterin’, tja dat is natuurlijk hetzelfde als een rookverslaafde die 2 maanden niet gerookt heeft een sigaret voor de mond houd. :P

Dus, huppa achterin en vliegen maar! Circeltje om downtown Vancouver en in de lucht besloten we naar Chilliwack te vliegen, een plaats zo’n 80 kilometer van Vancouver, waar het locale vliegveld bekend staat om de heerlijke pie en wordt daarom ook wel het ‘Fly for Pie’ vliegveld genoemd. Natuurlijk een hoop foto’s gemaakt:

Heb ook nog een filmpje, maar die moet nog even gemonteerd worden… :P Komt vast nog wel eens!

Tot de volgende!