Archive for February, 2009

Liverpool

Sunday, February 22nd, 2009

Liverpool? Nee hoor, ik zit nog gewoon in Vancouver maar deed vanochtend even alsof ik in Liverpool zat. Wel eens om 7 uur ‘s ochtends in de pub gezeten, ontbijtje erbij EN bier?! Samen met een fanatieke Engelse Liverpool fan uit mijn hostel zat ik vanochtend vroeg gezellig in een Engelse pub hier in Vancouver naar de live wedstrijd Liverpool – Man. City te kijken, moet je ook eens meemaken toch? :) De pub zat gewoon vol hoor, met een hele hoop andere fanatieke Liverpool fans. Moet wel zeggen dat bier ietsje later op de dag toch beter smaakt maar Engels voetbal zonder bier kan echt niet hoor… :D Oh, en de wedstrijd eindigde trouwens in gelijk spel.

Vorige week ben ik ook nog even moviestar geweest! Samen weer met mijn Engelse voetbalfan uit het hostel en nog een ander waren we een ‘extra’ in een film die opgenomen werd door studenten. De opnames werden gemaakt in een Jazz Bar en wij als extras moesten op de achtegrond zitten te drinken, eten, praten, en afentoe een beetje heen en weer lopen. Het zal uiteindelijk wel zo’n hele onbekende low-budget film worden maar het was wel eens grappig om dat ook mee te maken en te zien wat er allemaal bij komt kijken. De opnames duurden van 10 uur ‘s ochtends tot 4 uur ‘s middags maar waarschijnlijk duurt de hele scene in de film hooguit 10 minuten. Uiteindelijk hebben we er nog een gratis lunch aan over gehouden en ja, als je toch niks beters te doen hebt overdag als koos werkloos…. :P De film moet ergens in April klaar zijn, zodra ie in de bioscoop draait laat ik het wel horen! :D

Ondertussen ben ik ook wat aan het experimenteren met panorma foto’s. Heb een mooi tooltje gevonden: autostich, toevallig ook nog ontwikkeld hier aan de University of British Columbia.  Met deze tool kun je volledig automatisch foto’s aan elkaar plakken zodat je een mooi panorama effect krijgt. 2 voorbeeldjes:

Vancouver Panorama

Vancouver Panorama

Mooi he? Er zijn hier nog genoeg plekjes om mooie panorama’s te maken dus ik heb nog genoeg te doen!

Squamish

Wednesday, February 11th, 2009

Hi,

Ik heet dan nog net geen Koos, maar afgelopen zondag was ik niet alleen werkloos maar ook nog eens dakloos! Ik zat weer op 21 dagen in het hostel, dus werd ik er weer hardhandig uitgebonjourd. Eerst ik, vervolgens m’n bagage.

Nou nee, zo erg was het nou uiteindelijk ook weer niet, maar ik moest weer even een nachtje ergens anders overnachten dus dan maar even de toerist uithangen!

Omdat ik nu al een tijdje in Vancouver zit was het ook wel eens leuk om even ergens anders een kijkje te nemen, dus besloot ik om maar even te gaan uitwaaien in Squamish, een klein plaatsje tussen Vancouver en Whistler ongeveer een uurtje rijden hier vandaan.

De route ernaar toe is heel erg mooi. Links heb je de kustlijn vanaf waar je Vancouver Island kunt zien liggen en vele andere eilandjes die hier vlak langs de kust liggen, rechts heb je de ruige Rockie Mountains. Squamish zelf was eigenlijk een heel slaperig klein plaatsje waar je alleen maar echte locals ziet: houthakkersjasje aan, dikke baard en rijdend in een rammelende pick-up truck. In de zomer moet er wel meer te doen zijn, dan wordt er veel aan bergbeklimmen gedaan en zijn er een hoop paden door de bergen te bewandelen.

Tot zover weer even deze reisreportage. De foto’s staan wel weer ergens aan het einde van deze post. Inmiddels zit ik weer in het vertrouwde hostel hier in Vancouver.

En dan de banen, tja, ook niet veel over te melden. Ik heb tot nu toe 2 job interviews gehad. Eentje ben ik niet doorheen gekomen, de ander ben ik uitgenodigd voor een 2e interview die vandaag (woensdag) zou plaatsvinden. Maar gister kreeg ik een maitlje dat ie geannuleerd was en uitgesteld naar ergens volgende week…. Nah, dat schiet dus lekker op. De computer configuratie/installatie baan kon ook niet doorgaan omdat dit bij een overheidsbedrijf was. Hiervoor moet je een security check ondergaan en hiervoor moet je minimaal 5 jaar in Canada woonachtig zijn geweest. Dat zit dus allemaal mooi mee. Maar voor de rest vermaak ik me hier nog wel hoor!! Straks komt de zomer er weer aan, ga ik wel ijsco’s verkopen ofzo…