Archive for the ‘Vliegen’ Category

Go Canucks Go!

Tuesday, June 14th, 2011

Nog maar weer een update? Ha, ja ik update mijn weblog zo vaak he, het is haast niet meer bij te houden! ;) Tja, maargoed er is natuurlijk ook niet altijd wat te melden he, het leven gaat hier gewoon lekker z’n gangetje… En daarnaast heeft het mooie weer hier nog even op zich moeten laten wachten. Jullie zitten natuurlijk al weken in tropische temperaturen, maar hier wilde het nog niet echt opwarmen maar de laatste 2 weken begint het steeds wat meer zomer te voelen, eindelijk!

Ice Hockey, dat is momenteel waar het hier in Vancouver eigenlijk allemaal om draait. Terwijl politiek Canada uit allemacht aan het proberen was om aandacht van de kiezers te krijgen was de meest populaire ‘partij’ de Vancouver Canucks, het ijshockey team van Vancouver. En momenteel spelen ze in de NHL finale om de Stanley Cup. Op straat is het een gekkenboel na weer een gewonnen wedstrijd en er wordt haast om de dag gespeeld (er wordt dus ook wel eens verloren hoor… ;) ). Morgen is de echte grote finale, de laatste wedstrijd, en de winnaar wint de cup! Dus momenteel lopen er heel erg veel nerveuze mensen rond in Vancouver. Jullie volgen het in Nederland natuurlijk ook allemaal nietwaar? ;)

Echt heel erg veel buiten activiteiten heb ik nog niet eens gedaan dit jaar. Wel heel erg vaak naar het werk geFIETST. Het was hier 2 weken geleden ‘Bike-to-Work’ week in Vancouver dus moest er eigenlijk elke dag naar het werk gefietst worden. Hmm, ik heb het 3 dagen vol gehouden, de overige 2 dagen waren een beetje nat….. watje niet??? Ha, maar het is wel 60km per dag fietsen, dus… 8)

En uiteraard moet er ook weer gevlogen worden, helemaal nu het zomerseizoen weer is begonnen! Een aantal weken terug heb ik m’n Canadese vliegbrevet gehaald! Da’s wat makkelijker, hoef ik niet steeds gelijkstellingen voor mijn Nederlandse brevet aan te vragen! :) Voor m’n brevet moest ik even een aantal trainingsvluchten doen met instructeur, met name om op instrumenten te vliegen. Dan krijg je een kap op je hoofd zodat je zonder zicht moet vliegen, en de klokjes en meterjes in je vliegtuig moet vertrouwen… :P

Flying 'under the hood!'

En aangezien ik toch veel aan het lessen was met een instructeur ben ik gelijk maar voor m’n ‘Mountain Flying Endorsement’ gegaan. Een soort check vlucht met instructeur voor het vliegen in de bergen. Niet verplicht maar wel zeer aan te raden voordat je in de bergen gaat vliegen, omdat je hier met wat andere dingen rekening moet houden dan vliegen boven de vlaktes! En aangezien je hier best wel redelijk wat bergen hebt is het wel handig als je hier ook wat kennis van hebt… :)

Wel super gaaf zo dwars door canyons heen vliegen, maar een verkeerde ‘afslag’ in een doodlopende canyon heb je ook snel gemaakt… Maar gelukkig leer je tijdens de mountain check wat je in zo’n situatie moet doen! ;)

Maar afsluiten met wat mooie foto’s van het Mountain Flying dan?

Over Alouette Lake richting de bergen

Riviertje volgen richting de canyon, ten noorden van Harrison Lake

Mr. Captain is geland in Pemberton!

Whistler City, met de ski pistes op de achtergrond

De startbaan van Squamish Airport, wel even op de berg letten bij vertrek... :D

Mooie Chipmunk op Squamish Airport

Oh en met deze mooie Chipmunk ben ik in formatie teruggevlogen vanuit Squamish naar Vancouver. De passagier die achter in de Chipmunk zat heeft hier nog een mooi filmpje van gemaakt, vlak voor zonsondergang boven Vancouver:

Airshows en meer

Sunday, August 22nd, 2010

Hi,

Begonnen jullie mij al te missen??? Ik zag dat het alweer een tijdje geleden was sinds mijn vorige weblog dus het werd wel weer eens tijd voor een nieuwe! Sinds mijn vorige weblog niet echt ver weg geweest. Er is rondom Vancouver zelf natuurlijk ook nog zoveel te zien en te doen en met het mooie zomerweer dat we hier al een aantal weken hebben is het natuurlijk echt de tijd om veel buiten te spelen! :)

North Vancouver is altijd goed voor een hike. Een paar weken terug de Diez Vistas trail gelopen, waar je onderweg 10 uitzichtpunten(Diez Vistas) over Vancouver en omgeving hebt.

Uno Vista

En nog een Vista

Smalle bospaadjes van de Diez Vistas trail

Dan hebben we hier in downtown Vancouver ook elk jaar een vuurwerk competitie waar verschillende landen hun vuurwerk kunsten laten zien, en dat gaat dan synchroon op muziek.

Zonsondergang vanaf English Bay Beach, wachten tot het donker genoeg is voor het vuurwerk

Helaas kon mijn camera niet echt mooie foto’s maken van het vuurwerk, maar het was best wel specaculair! :)

Oh en dan moest er natuurlijk ook nog weer een kort fiets tochtje gemaakt worden. Dit keer vond het fietsttripje plaats op Galiano Island, een van de Southern Gulf Islands, tussen het vaste land en Vancouver Island

Vancouver Island aan de overkant, vanaf Galiano Island

Ik kon de boot naar Galiano Island nog maar net halen, er gaat ‘s ochtensd maar 1x een boot naar het eiland, en aangezien het een erg mooie zomerdag was besloot iedereen met de fiets naar een van deze eilanden de gaan. Je kunt hier je fiets meenemen in de bus, of eigenlijk voorop de bus, waar ruimte is voor 2 fietsen op een soort van fietsenrek. Maar op deze mooie zomerdag was het erg druk met fietsen op de bussen naar de veerhaven. Gelukkig was er op een gegeven moment een aardige buschauffeur en mochten er een aantal fietsen mee IN de bus… :P

Strand op Galiano Island

En uiteraard moeten er ook altijd wat vlieggerelateerde onderwerpen in mijn weblog aan bod komen :) Het is momenteel zomer, dus ook de juiste tijd voor vliegshows. En aangezien er hier nogal wat vliegveldjes in de omgeving zijn, zijn er ook genoeg vliegshows.

Vorig weekend vond de Abbotsford Airshow plaats, da’s de grootste Airshow van Canada met erg veel actie en een hoop kabaal! :D En uiteraard een aantal bekende demonstratie teams:

De Amerikaanse USAF Thunderbirds

En de Canadian Snowbirds

En dan was er ook nog deze hele zeldzame WWII bomber:

Avro Lancaster

Gebouwd in 1942 en wereldwijd zijn er nog maar 2 vliegwaardig!

Nog meer groot militair vliegspul

Abbotsford Airshow is een regionaal vliegveld en dagelijks landen en vertrekken er enkele Westjet Boeing 737 vliegtuigen van. Grappig was dat tijdens de Airshow deze vluchten gewoon doorgingen en dat krijg je dit soort plaatjes:

'Lancaster, hold short for the Boeing 737 on final'

Westjet met Mt. Baker op de achtergrond

Een keer moest een Westjet de go-around in omdat een van de airshow toestellen niet op tijd van de baan af was, leuk voor de passagiers, die kregen even een extra fly by voor het Airshow publiek langs… :D

Dan was er dit weekend de Chilliwack Airshow, een stuk kleinschaliger dan Abbotsford maar ook deze had een aantal specaculaire performers:

All-Canadian parachutisten

All-Canadian parachutisten

Smokey Pitts Special

De Pitts op de grond, nog steeds rokend :D

En vervolgens was er nog een BBQ met de locale Chilliwack community op het vliegveld. En ook toen het vervolgens donker werd ging de Airshow gewoon door, in een nacht show. En dat was ook spectaculair!

Is het een UFO? De Spaceshuttle? Nee een Aerobatics vliegtuig met vuurwerk aan de vleugels :D

Meer vuur- en vliegwerk

Zo, dat was het wel weer zo’n beetje. In September staat er weer een reisje verder weg gepland, naar de oost kust van het continent, maar dat komt wel weer in een volgende weblog.

Cheers!!

Van alles… (maar vooral vliegen)

Tuesday, June 29th, 2010

Het werd wel weer eens tijd dat ik wat van me liet horen nietwaar? :) Nou, eigenlijk heb ik helemaal niet zoveel te melden. Het zomerweer komt hier dit jaar een beetje langzaam op gang. Waar het vorig jaar rond deze tijd al meerdere weken achtereen mooi zomerweer was is het de afgelopen weken wisselvallig. Soms mooie, erg mooie zomerdagen maar ook regelmatig regen, en dan met name regen in het weekend, wanneer ik dus vrij ben… :( Vorig jaar had ik volgens mij nog nooit gehoord van een vliegtripje dat niet door kon gaan vanwege het weer, maar dit jaar toch een aantal keer niet kunnen vliegen of plannen moeten wijzigen vanwege het weer…

Maar gelukkig waren er ook nog wel mooie dagen dat ik wel wat kon doen hoor! Beetje gefietst, gehiked en natuurlijk ook weer wat vliegtochtjes gemaakt! Oh ja, kunnen jullie het WK Voetbal ook volgen in Nederland?? :) Ik heb vanochtend om 7 uur voordat ik naar het werk ging maar even in de pub gekeken, die gaan hier extra vroeg open ivm het WK voetbal. Ze hebben gewonnen trouwens hoor, dat jullie het maar weer even weten! ;) Nederland is zelfs best een populair team hier, ik zie regelmatig Nederlands elftal voetbalshirtjes voorbij lopen en Nederland is een favoriet team onder de Canadezen. Tja, hun eigen nationale team is helaas net niet sterk genoeg om mee te doen aan het WK. (hoewel veel Canadezen toch vaak trots vertellen over dat ene WK in 1986, de enige keer dat Canada ooit heeft deelgenomen… :D )

Oh, komende donderdag is het Canada Day, dus weer een vrije dag. En gelijk maar een lang weekend er van gemaakt om weer ergens naar toe te gaan. Het plan is om naar Comox, op Vancouver Island te gaan. Tot nu toe heb ik nog geen vervoer, alleen mijn ‘Free Spirit’ fiets, maar eens kijken hoe dat gaat…. ;) Kom er in een volgende blog vast wel op terug.

Goed, voor de rest niet erg veel te melden en ook een beetje tijdgebrek eigenlijk, zal ik dan maar weer met een foto verslagje van de laatste tijd verder gaan? Dat is toch veel interessanter nietwaar? :)

Oh, eerst heb ik nog een mooie video van een erg mooie vlucht van gisteren, naar Texada Island, zo’n 100km ten noorden van Vancouver:

Nu eerst wat ‘normale’ foto’s:

Hiking in een nat Lynn Valley

Riviertje in een nat Lynn Valley

Mooi uitzicht na een werkdag, wachtend op de Skytrain

Mooi uitzicht na een werkdag, wachtend op de Skytrain

Uitzicht over een nevelig Vancouver na een korte hike naar Lynn Peak

Uitzicht over een nevelig Vancouver na een korte hike naar Lynn Peak

Bomen, bergen en wolken tijdens een fietstripje door Seymour Demonstration Forest

Bomen, bergen en wolken tijdens een fietstripje door Seymour Demonstration Forest

Sommige mensen duiken letterlijk op de kop in de afvalcontainer om blikjes en flesjes uit de container te vissen. Hier zit namelijk statiegeld op....

Nog maar weer wat vliegfotos….? :P Deze zijn van een tijdje terug alweer…

Onderweg naar Victoria, Vancouver Island

De vliegkaart voor de te vliegen route naar Victoria

Victoria Intl Airport in zicht!

Victoria Intl. Airport in zicht!

Final Approach Victoria Intl.

Even kopje thee drinken bij de Victoria Flying Club... :)

Ergens tussen Salt Spring Island en Vancouver Island

Een BERG! Of is het een heuvel?

Een BERG! Of is het een heuvel?

Ten zuiden van Nanaimo

Bling!

Cruising over the Island at 2500 feet

Nog meer bergjes

The beach of Qualicum Beach

De Katana op Qualicum Beach Airport

Even voelen of er ook wat Free Spirit in de Katana zit?? ;)

Voor de vliegende lezers onder ons of andere ‘deskundigen’… grappig detail was dat deze Diamond Katana een ‘opgevoerde’ Katana was. Waar de Katana normaal gesproken is uitgerust met een 80PK Rotax motor had deze een 100PK Rotax motor. Als je eenmaal vliegt merk je het niet zo erg maar klimmen gaat net ietsje sneller, cruise snelheid ligt ietsje boven de 100kts waar de 80PK meestal toch wel onder blijft en je kunt een hoop meer gewicht meenemen. Oh ja, en je moet echt volledig nose-down trimmen vanwege de extra power. Ik dacht eerst dat de trim kapot was maar het blijkt gewoon normaal…. :)

Goed, genoeg gekletst, terug naar het echte werk!

Boven de Straight of Georgia, tussen Vancouver Island en de Sunshine Coast

Howe Sound, met (ik denk) Keats Island in het midden

Ok, en als afsluiter nog een mooie Panorama van het strand van Texada Island na de vlucht naar Texada gisteren:

Okee, dat was het weer, het volgende tripje moet weer voorbereid worden…. dus weer eventjes geduld tot de volgende blog.

Cheers!

Vliegtochtjes

Tuesday, May 4th, 2010

Hallooooooo, nou, sinds mijn vorige tripje naar het zuiden eigenlijk niet zo veel bijzondere dingen gedaan. Eigenlijk alleen maar rondom Vancouver verbleven, waar het trouwens ook mooi is hoor! ;) Beetje hardlopen in Stanley Park afentoe, stukje op t fietsje fietsen door North Vancouver, veel ijshockey kijken want de Vancouver Canucks spelen momenteel in de playoffs voor de Stanley Cup (GO CANUCKS GO!) en natuurlijk ook afentoe even in t vliegtuugje rondtoeren. Dus daar m’n weblog maar even mee vullen niet?

Afgelopen weekend stond er weer een vliegtochtje gepland. In eerste instantie was ik van plan om naar Victoria op Vancouver Island te vliegen. Maar helaas, het weer zat niet helemaal mee. Laaghangende bewolking richting Victoria zorgde ervoor dat er niet erg hoog gevlogen kon gaan worden. Aangezien je een stuk over het water vliegt naar Vancouver Island wil je toch op een bepaalde hoogte kunnen vliegen voor het geval het motortje er mee op houdt. Dan heb je in ieder geval nog wat zweefafstand, zodat je in plaats van midden op het water, het vliegtuigje dichter bij het het vaste land kunt neerzetten. Scheelt weer een stukje zwemmen zegmaar… ;)
Geen Victoria dus dit keer, maar er zijn nog genoeg andere leuke bestemming in de buurt van Vancouver dus daarom maar besloten om naar Sechelt te vliegen:


View Larger Map

Niet zo heel erg ver van Vancouver, maar wel een mooie route, langs de Sunshine Coast van British Columbia. Mijn passagier was een Nederlander dit keer, die ik hier een tijdje terug in Vancouver ontmoet heb. En die heeft flink wat foto’s geschoten!

De oude vertrouwde Katana gereed maken voor vertrek

De oude vertrouwde Katana gereed maken voor vertrek

Over Vancouver Intl. met de bergen van de Sunshine Coast aan de horizon

Over Vancouver Intl. met de bergen van de Sunshine Coast aan de horizon

Over de Fraser River, South Vancouver

Over de Fraser River, South Vancouver

Boven South Vancouver

Boven South Vancouver

Downtown Vancouver en Stanley Park zichtbaar op de achtergrond

Downtown Vancouver en Stanley Park zichtbaar op de achtergrond

Boven Downtown Vancouver

Boven Downtown Vancouver

Happy faces boven Vancouver

Happy faces boven Vancouver

En na een paar rondjes downtown Vancouver vervolgde de vlucht richting Sechelt. Er stond een redelijk windje die dag. In de lucht was er niet zo veel van te merken maar dichter naar de bergen toe en door de invloed van de bomen daar (die veroorzaken namelijk behoorlijk wat turbulentie) was de nadering in Sechelt behoorlijk hobbelig. Gelukkig hield mijn Nederlandse passagier zich goed en bleef foto’s maken! :)

West Vancouver, Horseshoe Bay

West Vancouver, Horseshoe Bay

Howe Sound

Howe Sound

Nadering Sechelt, als je goed kijkt zie je het vliegveld liggen in het midden van de foto voor het water. Vlieg hier net parallel aan de baan.

Nadering Sechelt, als je goed kijkt zie je het vliegveld liggen in het midden van de foto voor het water. Vlieg hier net parallel aan de baan.

En daar staat het oude vertrouwde Katanatje, in Sechelt dit keer.

En daar staat het oude vertrouwde Katana'tje, in Sechelt dit keer!

De terug vlucht ging vervolgens 2x zo snel doordat we nu wind in de rug hadden.

Nog een mooie foto van Howe Sound en de vele eilandjes

Nog een mooie foto van Howe Sound en de vele eilandjes

Wie Sechelt op de map vindt mag het zeggen!

Wie Sechelt op de map vindt mag het zeggen!

En we naderen Vancouver alweer

En we naderen Vancouver alweer

Nadering Boundary Bay Airport

Nadering Boundary Bay Airport

Zoo en dat was weer een mooi dagje vliegen!

Een tijdje terug ook nog een andere tochtje naar Qualicum Beach op Vancouver Eiland gemaakt. Qualicum Beach ligt precies in een rechte lijn ten westen van Sechelt, maar dan aan de andere kant van het water. Als afsluiter nog een paar mooie foto’s van de terug vlucht langs de kust van Vancouver Island dan maar?

Boven Qualicum Beach, nog een half uur voor zons ondergang dus het begint al een beetje donkerder te worden...

Boven Qualicum Beach, nog een half uur voor zons ondergang dus het begint al een beetje donkerder te worden...

De Southern Gulf Islands voor de oostkust van Vancouver Island

De Southern Gulf Islands voor de oostkust van Vancouver Island

Kijk, daar gaat de Ferry van het vaste land naar Victoria, Vancouver Island

Kijk, daar gaat de Ferry van het vaste land naar Victoria, Vancouver Island

De oversteek naar het vaste land

De oversteek naar het vaste land

Sunset achter de bergen van Vancouver Island

Sunset achter de bergen van Vancouver Island

Sunset vlak voor de landing

Sunset vlak voor de landing

Okee, dat  was dan weer een korte vliegupdate. Volgende keer weer meer verhalen!

Cheers!!

Nieuwe vliegtripje: Powell River

Monday, September 14th, 2009

Ha, nee na de lange Air Rally vluchten ben ik het vliegen nog steeds niet zat hoor. In Vancouver ben ik dan inmiddels ook weer vrolijk aan het rond fladderen. Een tijdje terug had ik een leuk vluchtje naar Powell River. Een collega (mijn baas eigenlijk :) ) van mij wilde al een hele tijd graag een keer mee vliegen dus dat moest er dan maar eens van komen. Dus op het werk was het even brainstormen over een leuke bestemming (ja daarvoor zit je op je werk, niet waar?). Aangezien op korte termijn het Blackberry festival in Powell River plaats vond en je er met de auto normaal gesproken  7 uur over doet om hier te komen (vanwege de vele pondjes over het water) leek het ons wel leuk om hier naar toe te gaan. Vliegen was het namelijk maar een uurtje.

Powell River ligt hier:


View Larger Map

Een mooie route langs de ‘sunshine coast’, tussen het vaste land van British Columbia en Vancouver Island. Aangezien de meeste events van het festival ‘s avonds plaats vonden en ik na zonsondergang niet meer mag vliegen besloten we een tentje achter in het vliegtuig te gooien, zodat we de volgende ochtend weer terug konden vliegen. Nou, dat ging iets minder makkelijk dan gezegd hoor. :) Het vliegtuig waar we mee vlogen, de Diamond Katana, heeft namelijk niet heel erg veel vermogen, slechts 80pk en kan dus niet heel erg veel extra bagage meenemen. Dat was van te voren dus even goed rekenen: brandstof tank niet volledig volgooien, flesjes water weg gooien, overbodig muntgeld achterlaten en nog even een keer extra naar de WC. :P

Goed, uiteindelijk na een lange voorbereiding kon de vlucht richting Powell River dan eindelijk vertrekken. Eerst northbound over Vancouver International, nog een rondje om downtown Vancouver en vervolgens langs de bergen over het water richting het noordwesten.

Onderweg zie je regelmatig floatplanes om je heen vliegen, dit gebied is namelijk dankzij de bergen en het vele water ook erg populair floatplane gebied. Aangezien het hier ongecontroleerd luchtruim is is het dus steeds goed om je heen kijken. Gelukig wordt er hier veel gebruik gemaakt van algemene radiofrequenties waarmee je met de andere vliegtuigen in de omgeving kunt communiceren, dus krijg je toch nog een goed beeld van wat er allemaal om je heen vliegt.

Na een uurtje vliegen over erg mooi landschap kwam dan uiteindelijk Powell River in zicht. Maar….. er was nog helemaal geen vliegveld te zien! :eek: Het vliegveld van Powell River ligt namelijk tussen twee heuvels in en als je vanuit het zuiden komt aanvliegen ligt de landingsbaan die van west naar oost loopt precies achter een heuvel ten zuiden van het vliegveld. Er moest dus even op de vliegkaart gekeken worden. Volgens de vliegkaart zou er ook een klein meertje naast het vliegveld moeten liggen. ‘He, daar ligt een meertje en aan de hand van de locatie van het meertje op de kaart moet dat het meertje bij het vliegveld zijn!’ En zo begon ik dus het downwind leg van het circuit te vliegen zonder het vliegveld gezien te hebben. Op base zag ik gelukkig een landingsbaan, hmmm toch goed gegegokt dus! :D Het zou ook wel raar opkijken zijn als je bezig bent met de landing en het blijkt dat er helemaal geen landingsbaan is… :P De nadering op Powell River was ook erg gaaf. Powell River ligt tegen een heuvel aan en boven aan die heuvel ligt het vliegveld. De landingsbaan zelf loopt ook omhoog (upslope) en doordat zowel het terrein onder je als de landingsbaan omhoog lopen geeft dan een heel ander plaatje tijdens de landing dan normaal.

Maargoed, genoeg vliegtheorie voor nu. Eenmaal op Powell River Airport aangekomen gelijk richting Powell River gelopen, zo’n 20 minuutjes vanaf het vliegveld en daar van het festival genoten wat meer een soort lokaal dorpsfeest was. Maar wel grappig om dat ook eens mee te maken… Het werd zelfs afgesloten met echt vuurwerk! Na een paar biertjes, niet al te veel hoor, want er moest natuurlijk de volgende dag nog gevlogen worden ;) , weer terug naar het vliegveld, tentje opgezet en lekker slapen op het vliegveld.

Daar werden we ‘s ochtends vroeg om 6 uur al weer gewekt door een helicopter die vlak over onze tent kwam vliegen. Nu snap ik waarom al die mensen in de buurt van een vliegveld klagen over geluidsoverlast, ik geef ze groot gelijk, dacht ik op dat moment. Maar enkele uren later toen ik vlak over de huizen van Powell River zoefde dacht ik weer: ‘wat een zeurpieten zijn het toch…’ :P

Nou, de terugweg was ook weer mooi hoor! Over de eilanden langs de kust van British Columbia terug richting Vancouver. Daar nogmaals een cirkeltje om downtown en vervolgens weer terug richting Boundary Bay Airport. En dat was weer het einde van een mooi vluchtje in British Columbia!

Nog maar weer een paar fotoot’jes?

Vliegtuig gereed maken, bagage inladen

Vliegtuig gereed maken, bagage inladen

Druk de overvliegprocedures bestuderen voor boven Vancouver International Airport

Druk de overvliegprocedures bestuderen boven Vancouver International Airport

Over Stanley Park

Over Stanley Park

Geland op Powell River en tentje opgezet

Geland op Powell River en tentje opgezet

Hoge bergen aan de horizon, ik dacht eerst dat het wolken waren maar als je goed kijkt zijn het echt bergen!

Hoge bergen aan de horizon, in eerste instantie lijken het wolken maar het zijn echt de bergen van Vancouver Island! En ja, je ziet OOK wolken ;)

En nog een mooie zonsondergang ter afsluiting.

En nog een mooie zonsondergang ter afsluiting.

Op de een of andere manier zijn we helemaal vergeten foto’s te maken van alle mooie eilanden en bergen tussen Vancouver en Powell River. Ik denk dat het gewoon TE mooi was en daarom helemaal niet meer aan foto’s maken hebben gedacht ofzo…. :D Willen jullie het ECHT een keer zien, kom je maar een keertje langs, kun je een stukje mee vliegen… ;)

Owh ja, nog even terugkomend op de Air Rally. We hebben met onze Lake Amphibian ook nog de lokale pers in Yukon gehaald:

http://www.yukon-news.com/life/13955

Tevens zijn wij ook nog uitgeroepen als winnaar van het eerste gedeelte van de Air Rally omdat wij als enige vliegtuig Arviat, Nunavut hebben bezocht. Hiermee hebben we de Bush Flying Trophy gewonnen! En dat heeft niets met Amerikaanse presidenten te maken… ;)

Owh en als ik dan toch nog even verder ga, gister ben ik ook nog even wezen vliegen, naar het befaamde ‘Fly for Pie’ vliegveld: Chilliwack. En dit is dan zo’n beruchte Chilliwack Pie:

Chilliwack Pie

Chilliwack Pie


En nog een mooie foto onderweg naar Chilliwack:

IMG_6464 (Large)

Okee, dat was het weer. Meer vliegtripjes volgen ongetwijfeld en een nieuwe ‘normale’ trip is alweer gepland op hele korte termijn, maar dat vertel ik wel in een volgende blog….

Cheers!

Air Rally: finish (4)

Monday, September 7th, 2009

Zo, de laatste vlucht is inmiddels alweer een maand geleden dus wordt het nu ook wel weer eens tijd dat ik daar een verhaaltje over schrijf en wat foto’tjes laat zien, toch?

Rouyn, QC – Montreal, QC

Date: 08 Aug 2009
Departure Airport: Rouyn (CYUY), Quebec
Arrival Airport: Montreal-Pierre Elliott Trudeau International Airport (CYUL)
Distance: 266NM (492KM)
Flight Time: 1 hours, 30 minutes
Aircraft: Piper Twin Comanche PA30

Deze vlucht ging naar Montreal International Airport. Een niet al te lange vlucht en aangezien we in Montreal weer tussen de grote jongens kwamen te vliegen moest ik ook maar even upgraden naar een groter vliegtuig, namelijk deze mooie Piper Twin Comanche PA30 uit 1964!!

IMG_6340 (Large)

Piper Twin Comanche PA30

IMG_6341 (Large)

Piper Twin Comanche PA30

Piper Twin Comanche PA30

Piper Twin Comanche PA30

Een oudje dus maar enkele jaren geleden helemaal opgeknapt en hij kan nog jaren verder vliegen. Erg mooi dat zulke oude toestellen nog vliegen.

Maar even een kijkje nemen in de mooie klassieke cockpit?

IMG_6343 (Large)

Piper Twin Comanche PA30

Eigenlijk ziet het er helemaal niet eens zo oud uit, of er is gewoon niet zoveel veranderd in al die jaren. Alleen die mooie ronde stuurtjes zijn echt oud. En natuurlijk zijn die mooie GPS displays niet uit 1964! :P

Al eerder tijdens de Rally was ik uitgenodigd door de eigenaar om eens met hem mee te vliegen in zijn twin en aangezien ik nog nooit een tweemotorig toestel had gevlogen was dat natuurlijk een kans die ik niet liet liggen. Tijdens het vliegen mocht ik zo’n beetje alles doen, opstijgen, vliegen (hoewel we ook een autopiloot hadden maar die wilde ik natuurlijk niet gebruiken… :) ) en met een beetje hulp ook weer landen. Appeltje eitje, veel makkelijker dan zo’n klein eenmotorig bakje ;)

De vlucht zelf was zonder bijzonderheden. Met twee motoren gaat het een stuk sneller en dus haalden we onderweg nog wat andere Air Rally vliegtuigjes in:

In formatie met een ander vliegtuig (boven de rivier beetje rechts van het midden)

In formatie met een ander vliegtuig (boven de rivier beetje rechts van het midden)

Ook Quebec heeft veel bomen en meertjes

Ook Quebec heeft veel bomen en meertjes

Eenmaal geland op Montreal International Airport was het even goed zoeken naar de juiste ‘taxiways’, het was namelijk ietsje complexer hier dan de vliegvelden waar we voorheen op aan vlogen. Maar met vriendelijke hulp van de ground controller kwamen we uiteindelijk op onze parkeerplek terecht.

Veilig aangekomen op de eindebestemming: Montreal International Airport

Veilig aangekomen op de eindebestemming: Montreal International Airport

Vervolgens moest er nog even gewacht worden tot de andere vliegtuigen binnen kwamen en daarna konden we met de bus richting Montreal, waar we in het beroemde Fairmont The Queen Elizabeth hotel verbleven. Beroemde gasten als de Duke of Edingburgh, Fidel Castro, Nelson Mandela, John Travolta én Redmar Atsma verbleven ook in dit hotel dus ik voelde mij hier helemaal thuis met m’n slaapzakje achter op m’n rug! :cool:

Montreal is echt weer heel erg Europees en een mix van oud en nieuw. Op bepaalde plekken in de stad heb je het idee dat je in Frankrijk bent. Oude gebouwen, smalle straatjes en even verderop is het weer allemaal grote moderne gebouwen.

Uitzicht vanuit het hotel

Uitzicht vanuit het hotel in Montreal

Oude gebouwen in Montreal

Oude gebouwen in Montreal

En smalle straatjes

En smalle straatjes

En een mix van oud en nieuw

En een mix van oud en nieuw

En nog een panorama van de skyline van Montreal (klik voor een vergroting):

Montreal-pano

In Montreal werd vervolgens afscheid genomen van de rest van de Air Rally groep. Voor een deel van de groep was het nog niet het einde van de de trip maar volgende nog een 2e deel door de Maritime Provinces van Canada, helemaal in het oosten van Canada. Ik vertrok weer richting Vancouver, gewoon met een Boeing dit keer. Dus geen spectaculaire waterlandingen meer, tenminste… Nou, ik heb m’n zwembroek in ieder geval nog bij me….

Na zo’n 7000 kilometer, bijna 40 uur vliegen, kwam er dan uiteindelijk een eind aan een hele bijzondere trip door Canada. Ik heb in ieder geval redelijk wat van het land gezien nu, denk ik. :D En ik denk dat ik ook weer redelijk wat geluk heb gehad dat ik via via aan deze rally heb kunnen deelnemen en uiteindelijk in een aantal hele bijzondere vliegtuigen heb mogen vliegen…

Als afsluiter nog een keer de volledig gevlogen route:

De complete route:


View Air Rally in a larger map

Air Rally: finish (3)

Sunday, August 30th, 2009

Ja, het bloggen kwam er weer even niet van. Te mooi weer hier om te bloggen en te veel andere dingen te doen. Maar het einde van de virtuele rally komt in zicht. Dit keer de volgende vlucht:

Churchill, MB – Pickle Lake, ON

Date: 05 Aug 2009
Departure Airport: Churchill (CYYQ), Manitoba
Arrival Airport: Pickle Lake (CYPL), Ontario
Distance: 457NM (846KM)
Flight Time: 3 hours, 18 minutes
Aircraft: Piper PA32-260

Eigenlijk is er over deze vlucht helemaal niet zoveel bijzonders te vertellen. Een kort vluchtje, ruim 3 uur, en we kwamen hier weer meer en meer in de bewoonde wereld, namelijk Pickle Lake, een klein plaatsje met zo’n 300 inwoners… Lang zo spannend niet als de voorgaande vluchten dus! Maar nog wel steeds leuk hoor… :)

De oplettende lezer heeft het hierboven al gezien, ja, deze vlucht heb ik maar eens in een ander vliegtuig gevlogen. Een hoop andere Air Rally deelnemers waren natuurlijk stinkend jaloers op mij dat ik in die mooie Lake Amphibian mocht vliegen dus deze vlucht heb ik geruild met iemand anders.

Oh, ja, eenmaal aangekomen op Pickle Lake Airport bleek dat het toestel waarmee ik oorspronkelijk de de Rally zou vliegen ook hier was aangekomen. Dus gelijk maar even kennis gemaakt met piloot en vliegtuig, die vanuit het oosten van Canada hier rechtstreeks naar toe was gevlogen. Hij heeft het westelijke deel van Canada gemist, maar ach, daar was ie al een keer geweest vertelde ie me… :)

Nog maar een paar fotootjes?

Mijn nieuwe vliegtuig,

Mijn nieuwe vliegtuig, de Piper PA32-260

Nog steeds veel meren, ergens in het noorden van Ontario

Nog steeds veel meren, ergens in het noorden van Ontario

Landing op Pickle Lake Airport

Landing op Pickle Lake Airport

Op Pickle Lake airport stond een lunch voor ons klaar in een van de hangars. Locals van Pickle Lake, medewerkers van het vliegveld EN de burgemeester van Pickle Lake waren aanwezig. De burgemeester stond hamburgers voor ons te maken: :)

De burgemeester van Pickle Lake, in keukenschort

De burgemeester van Pickle Lake, in keukenschort

En ‘s avonds was er in Pickle Lake nog een dinner georganiseerd waar ook zo’n beetje heel Pickle Lake op af was gekomen:

Dinner in Pickle Lake met de locals

Dinner in Pickle Lake met de locals

En ook hebben we nog DE touristen attractie van Pickle Lake bezocht, namelijk de vuilstortplaats, wederom om beren te spotten:

Geen ijsberen meer maar gewone black bears

Geen ijsberen meer maar gewone black bears

Zal ik dan de volgende vlucht ook gelijk maar even doen?

Pickle Lake, ON – Kapuskasing, ON

Date: 06 Aug 2009
Departure Airport: Pickle Lake (CYPL), Manitoba
Arrival Airport: Kapuskasing (CYYU), Ontario
Distance: 323NM (598KM)
Flight Time: 3 hours
Aircraft: Cessna 172

Want ook dit was een vlucht met weinig bijzonderheden. Het bijzondere was misschien dat ik nu eindelijk met het vliegtuig vloog waarmee ik oorspronkelijk de hele Air Rally zou vliegen, de Cessna 172. Niet dat ik daar de hele Air Rally op gehoopt had hoor, want het beviel wel in de Lake Amphibian, maar voor de afwisseling een gewoon Cessna’tje is ook wel weer eens grappig… :P

De Cessna 172

De Cessna 172

En tijdens de vlucht zag dat er zo uit:

Wat een standaard plaatje he, met zo'n Cessna vleugel

Wat een standaard plaatje he, met zo'n Cessna vleugel

En dan ook nog maar even deze vlucht omdat daar ook niet zoveel over te vertellen is:

Date: 07 Aug 2009
Departure Airport: Kapuskasing (CYYU), Ontario
Arrival Airport: Rouyn (CYUY), Quebec
Distance: 161NM (298KM)
Flight Time: 1 hour, 30 minutes
Aircraft: Cessna 172

Het was ook maar een hele korte vlucht van anderhalf uur en gewoon een standaard vlucht, in een standaard Cessna. Ik heb ook geen foto’s gemaakt aangezien mijn mede piloot in slaap was gevallen en ik wel de hele vlucht MOEST vliegen.
Goed, eentje op de grond dan, als afsluiter voor deze blog:

IMG_6329 (Large)

In de rij voor brandstof op Rouyn Airport

Owh jah, ze praten hier opeens allemaal FRANS, dus regelmatig had ik zoiets van…. WAAABLIEF! :)

De route tot aan Rouyn:

View Air Rally in a larger map

Volgende keer de laatste Air Rally blog, naar het eindpunt van de Air Rally: Montreal

Air Rally: finish! (2)

Sunday, August 16th, 2009

Zo, daar was ik weer met een nieuwe blog, dit keer over de volgende vlucht:

Hay River, NWT – Churchill, MB

Date: 04 Aug 2009
Departure Airport: Hay River (CYHY), Northwest Territories
Arrival Airport: Churchill (CYYQ), Manitoba
Fuel Stops: Stony Rapids (CYSF), Saskatchewan & Arviat (CYEK), Nunavut
Distance: 945 NM (1750KM)
Flight Time: 8 hours, 45 minutes
Aircraft: Lake Amphibian

En dit vond ik denk ik ook de mooiste vlucht van allemaal. Het was wel een hele lange, in totaal zijn we meer dan 8 uur onderweg geweest maar dan hebben we ook een behoorlijke afstand afgelegd: van Hay River, Northwest Territories, via Stony Rapids, Saskatchewan en vervolgens via Arviat, Nunavut naar Churchill, Manitoba. In totaal dus 4 provincies / territories. En de provincies zijn ietsje groter dan de provincies in Nederland! :D

‘s Ochtends vroeg dus vertrokken vanuit Hay River, waar het stralend mooi weer was. De weersverwachting voor de rest van de dag zag er gelukkig ook goed uit maar toch kun je er hier weinig van zeggen. In het gebied waar we over heen gingen vliegen is gewoon helemaal niets, dus ook geen weerstation die het actuele weer en weersverwachting doorgeeft. Maar zowel vertrekpunt als eindbestemming en tussenliggende vliegvelden zagen er goed uit en aangezien het voor de rest allemaal vlak landschap is, is de kans groot dat ook hier tussen in het weer goed is.

Het eerste vliegveld waar op aangevlogen werd was Stony Rapids, Saskatchewan. Het noordelijke gedeelte van Saskatchewan is compleet anders dan het vlakke prairie landschap waar Saskatchewan om bekend staat. Er waren zelfs bergen!

Net vertrokken uit Hay River

Net vertrokken uit Hay River

Riviertjes

Riviertjes

Wolkjes

Wolkjes

De andere kant van Saskatchewan, letterlijk en figuurlijk! :)

De andere kant van Saskatchewan, letterlijk en figuurlijk! :)

Vanaf Stony Rapids vervolgede de reis vervolgens richting Arviat, Nunavut, en da’s een behoorlijk eind. Gelukkig hadden wij de luxe dat we eventjes in een meer konden landen en een verfrissende duik in het water konden nemen. En dat deden we dan dus ook maar even, en we hadden gelijk een bijzondere plek uitgekozen voor onze verfrissende duik, namelijk het grenspunt tussen met Saskatchewan, Manitoba, Northwest Territories en Nunavut en op de kaart is dat dit meertje:

View Grens meertje in a larger map

Tja, daar zwem je niet elke dag, toch?? :)

Aangemeerd aan ons prive strandje. Het water was hier trouwens khhhouudd, brrrrr

Aangemeerd aan ons prive strandje. Het water was hier trouwens khhhouudd, brrrrr

Vervolgens ging de vlucht enkele uren lang over werkelijk niemandsland. 1 foto is weer genoeg:

Zo ziet het landschap er uit voor de komende paar uren...

Zo ziet het landschap er uit voor de komende paar uren...

...okee, soms veranderd het een beetje en ziet het er zo uit!

...okee, soms verandert het een beetje en ziet het er zo uit!

Op een gegeven moment kwamen we op de vliegkaart het punt ‘approximate end of tree line’ tegen. Hmm, da’s wel een interessant punt, dus maar even ingeprogrammeerd in het GPS systeem:

Voorbij dit punt houden de bomen 'ongeveer' op

Voorbij dit punt houden de bomen 'ongeveer' op

En inderdaad, de bomen werden steeds kleiner en hielden op een gegeven moment zelfs op, hoe meer we naar het noorden vlogen

En inderdaad, de bomen werden steeds kleiner en hielden op een gegeven moment zelfs op, hoe meer we naar het noorden vlogen

Op de foto’s ziet het er mooi groen uit, maar het grootste gedeelte van het jaar is het hier koud, erg koud, en wit! Op een gegeven moment kwamen we nog wat ijsresten op het water tegen:

Brrrrrrr.....

Brrrrrrr.....

De rest van de reis was lang, maar erg mooi. Zelf heb ik nog veel kunnen vliegen tijdens deze vlucht. De piloot waar ik mee vloog vond het wel prettig dat ie afentoe even kon relaxen, eten etc op deze lange vlucht. Ik vond het wel leuk om even aan de stuurknuppel te zitten! :D

Eindeloos veel meertjes

Eindeloos veel meertjes

Ik aan de controls! :)

Ik aan de controls! :)

En na lang, heeeeel lang vliegen, kwamen we uiteindelijk aan bij de Hudson Bay...

En na lang, heeeeel lang vliegen, kwamen we uiteindelijk aan bij de Hudson Bay...

...waar zo nu en dan ook nog een ijsschots voorbij dreef

...waar zo nu en dan ook nog een ijsschots voorbij dreef

In de buurt van Arviat hoorden we eindelijk voor het eerst na een paar uur vliegen weer wat ander verkeer over de radio frequentie. We komen weer terug in de bewoonde wereld!

Arviat Airport, waar net een ander vliegtuig opstijgt en een lange stofwolk achterlaat!

Arviat Airport, waar net een ander vliegtuig opstijgt en een lange stofwolk achterlaat!

Landing op de gravelbaan van Arviat, Nunavut

Landing op de gravelbaan van Arviat, Nunavut

De terminal van Arviat Airport

De terminal van Arviat Airport

Gelukkig vertalen ze de lokale taal hier nog wel naar het Engels

Gelukkig vertalen ze de lokale taal hier nog wel naar het Engels

Arviat is een klein plaatsje wat helemaal afgesloten is van de rest van Canada. Je kunt hier alleen per vliegtuig of boot komen, er is geen autoweg of treinverbinding naartoe en er wonen ook alleen maar native (=oorspronkelijke) bewoners van Canada: eskimo’s! In Arviat hebben we het vliegtuig weer volgegooid met brandstof en tijdens het tanken was het behoorlijk frisjes buiten (helemaal als je daar in je zwembroek staat :) ), hoewel de locale tank eskimo het maar warm vond. Tja, het is tenslotte zomer voor hen.
In Arviat kon de brandstof kon alleen maar per barrel (vat) gekocht worden. Helaas was dit net iets te veel voor ons vliegtuig maar de locale eskimos waren hier maar wat blij mee want de resterende brandstof konden zij weer goed gebruiken voor hun snowmobiles! :)

Snowmobiles, het locale vervoermiddel in Arviat

Snowmobiles, het locale vervoermiddel in Arviat

Tanken in Arviat

Tanken in Arviat

Vertrek vanuit en over Arviat

Vertrek vanuit en over Arviat

Vervolgens ging de vlucht verder zuidwaards langs de kustlijn van de Hudson Bay richting Churchill. Dit gebied staat bekend om de Beluga Whales (witte dolfijn) en de Polar Bears (ijsberen). Vanuit het vliegtuig was het dus continue over het water turen op zoek naar deze wilde dieren!

Over de Hudson Bay

Over de Hudson Bay

Nog steeds over de Hudson Bay...

Nog steeds over de Hudson Bay...

Na een tijdje vliegen kwamen we eindelijk een groep Beluga Whales tegen. In eerste instantie dacht ik dat het gewoon een groep grote vissen waren, todat ik me realiseerde dat ik in het vliegtuig zat en alles er vanaf grotere hoogte een stuk kleiner uitziet (het zal de lange vlucht wel zijn… :D ). Het waren ECHT Beluga Whales.

De foto is niet echt scherp, maar die licht blauw / witte streepjes links, boven en in het midden zijn Beluga Whales

De foto is niet echt scherp, maar die licht blauw / witte streepjes links, boven en in het midden zijn Beluga Whales

Op een gegeven moment vlogen we zelfs boven een gebied waar het overal Beluga Whales waren, links, rechts, overal waar je keek zag je ze zwemmen! Nu alleen de Polar Bear nog zien te vinden dus!

En ook dat duurde niet lang. Een half uurtje voordat we bij Churchill aankwamen zagen we opeens een ijsbeer zwemmen! Uiteraard even een cirkeltje eromheen gevlogen en het was grappig om te zien hoe de ijsbeer ons vanuit het water 360 graden volgende. Beter maar geen waterlanding maken nu en een verfrissende zwemtocht want dan zijn we Polar Bear dinner. :P Echt vriendelijk zijn ze niet namelijk…

Mr. Polar Bear lekker aan het zwemmen

Mr. Polar Bear lekker aan het zwemmen

Even verderop zagen we nog meer Polar Bears zwemmen en op rotsen zitten en overal hielden ze ons goed in de gaten zodra we langs vlogen.

Goed, en toen kwam Churchill eindelijk in zicht. En zo ook de ‘voorsteden’:

Als je goed kijkt, zie je in het midden van de foto een paar huisjes

Als je goed kijkt, zie je in het midden van de foto een paar huisjes

De eindbesteming na een lange dag vliegen: Churchill, Manitoba

De eindbesteming na een lange dag vliegen: Churchill, Manitoba

Aangezien ons vliegtuig het enige vliegtuig van de Air Rally groep was dat via Arviat gevlogen was (de rest was rechstreeks naar Churchill gevlogen) kwamen wij als laatste op het vliegveld aan. De bus die de hele groep van het vliegveld ophaalde was dus allang vertrokken. Gelukkig wilde een Churchill local die op het vliegveld werkt ons wel even naar Churchill rijden en hij trakteerde ons ook gelijk op een mooie sightseeing tour over de afvalstortplaats van Churchill. Wat is er dan zou mooi aan de afvalstortplaats van Churchill? Ijsberen! Die komen hier namelijk ook op af. En toevalllig liep er eentje vlak langs de weg:

Ijsbeer!

Ijsbeer!

In Churchill was het nog steeds mooi weer en met de mooie heldere lucht gaf dat aan het einde van de dag een mooie zonsondergang:

Zonsondergang

Zonsondergang

Zonsondergang in Churchill

Zonsondergang in Churchill

De mooie zonsondergang en een biertje in de lokale pub in Churchill waren een mooie afsluiter van een lange, vermoeiende, maar hele mooie vliegtocht!

De route tot aan Churchill:

View Air Rally in a larger map

Binnenkort de rest van de route!

Air Rally: finish!

Tuesday, August 11th, 2009

Zo, nou, t tripje zit er inmiddels alweer op hoor… :D Ik heb jullie in de steek gelaten met mijn weblog dus dat betekent dat IK het leuk heb gehad! :P De vluchten werden op een gegeven moment zo lang en ‘s avonds waren er meestal nog genoeg andere dingen te doen dat er van bloggen niet veel meer terecht kwam. Inmiddels zo veel gevlogen en op zoveel verschillende plekken geweest dat ik soms zelf weer heel erg goed moet nadenken hoe een bepaalde omgeving er ook al weer uit zag en wat er te zien en te doen was onderweg.

Ik zal proberen de resterende vluchten samen te vatten. Misschien lukt het niet allemaal in een blog maar dan verspreid ik het wel over meerdere blogs, anders wordt het ook weer zo’n lang verhaal niet? :)

Watson Lake, YT – Hay River, NWT

Date: 03 Aug 2009
Departure Airport: Watson Lake Airport (CYQH), Yukon
Arrival Airport: Hay River (CYHY), Northwest Territories
Distance: 450NM (520KM)
Flight Time: 5 hours
Aircraft: Lake Amphibian

De vlucht vanuit Watson Lake was helaas een dag vertraagd. ‘s Ochtends vroeg, 2 augustus, stonden we klaar om te vertrekken, maar helaas het weer wilde niet meewerken. Terwijl het op de plaats van bestemming stralend weer was, was het zicht in Watson Lake erg slecht. Bovendien was het slecht weer in de bergen ten oosten van Watson Lake, regen, onweer, windstoten etc. en dan is het natuurlijk niet verstandig om daar te gaan vliegen!

Gelukkig was het weer de volgende dag weer een stuk beter. Vertrekken maar dus! Vanuit Watson Lake volgen we de Alaska Highway, richting het oosten. Onderweg komen we nog een keer in behoorlijke mist terecht veroorzaakt door bosbranden in de omgeving. Het zicht is gelukkig nog genoeg om doorheen te kunnen vliegen dus we konden zonder problemen verder vliegen en hoe meer we naar het oosten vlogen hoe helderder het werd.

Mist in de verte

Mist in de verte

In de mist

In de mist

De oorzaak: bosbrand!

De oorzaak: bosbrand!

En weer beter zicht

En weer beter zicht

Na een tijdje de Alaska Highway gevolgd te hebben buigt deze vervolgens af naar het zuiden en dat is dan echt het laatste stukje bewoonde wereld wat je ziet totdat je enkele vlieguren later in Hay River voor het eerst weer de bewoonde wereld binnen vliegt.

De Alaska Highway in de verte. The last sign of civilization.....

De Alaska Highway in de verte. The last sign of civilization.....

En onderweg uiteraard weer een aantal keren het water aangeraakt en heel veel uitgestrekt niemandsland gezien:

Dat was weer een Touch & Go op het water!

Dat was weer een Touch & Go op het water!

Hmm, daar maar niet landen...

Hmm, daar maar niet landen...

Bergen!

Bergen!

Zouden we het halen, over die bergrug??

Zouden we het halen, over die bergrug??

JA!

JA!

Riviertje

Riviertje

Riviertje, maar nu wat dichterbij

Riviertje, maar nu wat dichterbij

De bewoonde wereld is nog ver weg...

De bewoonde wereld is nog ver weg...

En er moest ook weer even gezwommen worden in een van de meertjes, ditmaal een meertje in de middle of nowhere ergens in Nortwest Territories. Gek genoeg kwamen we daar twee mensen in een vissersbootje tegen. Ze waren daar ook met hun floatplane geland en hadden daar aan het meer een huisje.

Landing op het meer

Landing op het meer

Ja, ik doe de rest van de trip wel zwemmend... :P

Ja, ik doe de rest van de trip wel zwemmend... :P

Huisje, floatplane...

Huisje, bootje(s), floatplane...

Regenboog

Regenboog

Nog steeds eindeloze vlaktes niemandsland

Nog steeds eindeloze vlaktes niemandsland

In de buurt van Hay River zijn nog een aantal watervallen, en die kun je natuurlijk het beste vanuit het vliegtuig bezichtigen: :D

Waterval

Waterval

Rivier

Rivier

En daar is ook eindelijk weer een weg: bewoonde wereld!

En daar is ook eindelijk weer een weg: bewoonde wereld!

Hay River

Hay River

Voor het landen de kerk in/uit ;)

Voor het landen de kerk in/uit ;)

Nogmaals de route:

View Air Rally in a larger map

Nou, het is inmiddels bedtijd hier. De rest komt nog wel een keer deze week (hoop ik… :) ).

Welterusten!

Air Rally: geen tijd!

Thursday, August 6th, 2009

Jajajaja, jullie dachten natuurlijk al, waar BLIJFT die volgende blog nou?!?! Sorry, GEEN TIJD! Hebben afgelopen paar dagen een paar hele lange maar geweldig mooie vluchten gemaakt over de afgelegen gebieden van Noord Canada. Binnenkort komt hier nog wel een post en wat foto’s op mijn blog, nu eerst weer weg, even eten….

Zit nu trouwens in Kapuskasing, Ontario:


View Larger Map